ACTUALITATE 15 octombrie 2021

Noile plăcuțe bilingve de la blocuri le dau dureri de cap locatarilor

de Mirela Cara Dragu | 5687 vizualizări

Inițiativa autorităților locale de a monta plăcuțe bilingve la scările de bloc nu a rămas neînsoțită și de câteva greșeli care au alarmat oamenii. Pe scurt, adresele trecute pe aceste plăcuțe erau diferite de cele din actele de identitate ale locuitorilor de pe anumite străzi din municipiu.

Recent, mai mulți locatari dintr-un bloc de pe Strada Daliei ne-au semnalat că, deși în actele lor de identitate, ca și pe vechea plăcuță, era scris că locuiesc la nr.4, acum stau la nr. 6. Neștiind cui să se adreseze pentru remedierea acestei situații, oamenii au apelat la Observatorul de Covasna, pentru a-și face publică problema. Între aceștia, au existat și persoane care ni s-au adresat din convingerea că suntem chiar biroul de sesizări al Primăriei. 

Situația din Str. Daliei nu este singura de acest gen. În vara acestui an, același tip de problemă ne-a fost semnalată și de locatarii dintr-un bloc de pe Strada Lt. Păiș David. După mai multe intervenții și telefoane ale asociației de locatari, situația a fost rezolvată. 

Întrebat despre aceste probleme, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a declarat: „Au fost probabil greșeli. Din 1000 și nu știu câte plăcuțe, eu la trei am primit reclamații. O să schimbăm acele plăcuțe. Nu s-a schimbat adresa oamenilor, ci a fost o adresă de redactare a textului sau au fost amplasate greșit”.

Viceprimarul a mai precizat că în cazul în care oamenii mai observă inadvertențe de acest gen, pot suna la Primărie pentru sesizări, la numărul de telefon 0267-316957 int. 120. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.