ACTUALITATE 21 ianuarie 2019

Noi ordine de protecție împotriva soților violenți

de Iulia Drăghici - Taraș | 908 vizualizări

Polițiștii au emis două ordine de protecție în week-end, în cazuri de violență în familie sesizate

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Târgu Secuiesc au fost sesizați despre faptul că pe raza comunei Cernat ar fi avut loc un scandal în familie.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 43 de ani a agresat-o pe soția sa și a distrus mai multe bunuri din locuință.

La Întorsura Buzăului, polițiștii au fost solicitați să intervină în ajutorul unei femei care a sesizat că ar fi fost agresată de către soț. Oamenii legii au intervenit în cel mai scurt timp pentru aplanarea conflictului și au constatat că presupusul agresor, un bărbat de 46 de ani, și-a agresat soția însărcinată, pe fondul unor neînțelegeri.

În urma evaluării situației de fapt în fiecare caz, polițiștii au stabilit că cele două victime se aflau în situații de risc iminent la adresa vieții și integrității lor corporale, astfel că s-a dispus emiterea ordinului de protecție provizoriu în ambele cazuri.

Oamenii legii au mai intervenit, în week-end, la alte două cazuri de violență în familie sesizate, la Aita Medie și Valea Mare. În ambele cazuri se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, fără a se emite ordine de protecție provizorii, situația de fapt neimpunând luarea acestei măsuri. Polițiștii monitorizează în continuare aceste cazuri, pentru a preveni escaladarea conflictelor.

Sursa: IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.