ACTUALITATE 7 septembrie 2018

Noi filtre rutiere împotriva Pestei Porcine Africane, în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1443 vizualizări

La ședința operativă avută azi, 07.09.2018  la Instituția Prefectului, conducătorii DSVSA, IPJ, IJJ și APM au decis înființarea imediată de noi filtre rutiere în vederea prevenirii introducerii pestei porcine africane în județul Covasna.

Necesitatea realizării acestor filtre rutiere , 24 din 24 ore, a devenit imperios necesară ca urmare a apariției unui nou focar de pestă porcină africană în județul Buzău.

Ca urmare a unor evenimente semnalate și aflate în anchetă, pericolul extinderii bolii prin mișcarea necontrolată de animale, comerțul ilicit de porcine-, carne și produse din carne etc. ne-a determinat să intensificăm acțiunile de control și în punctele de intrare în județul Covasna, ca Brețcu, Ojdula, Comandău, în afara celei care este deja instalată la ”Fântânița” din Sita Buzăului.

Filtrele rutiere sunt controlate de poliție și jandarmerie sprijinit tehnic de personalul DSVSA.

Rugăm încă odată locuitorii județului Covasna - să fie vigilenți și să semnaleze orice suspiciune de comerț ilicit, animale suspecte de boală sau alte aspecte legate de pesta porcină africană.

Subliniem faptul că, consumul cărnii de porc și a produselor provenite din acestea nu afectează sănătatea umană. Boala este specifică porcinelor și mistreților.

Pericolul îl reprezintă difuzibilitatea și agresivitatea deosebită a bolii și în urma diagnosticului pozitiv autoritățile competente trebuie să ia măsurile impuse prin legislație.

Director executiv al DSVSA Covasna , Dr. Sikó-Barabási Sándor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.