ACTUALITATE 19 august 2021

Noi cazuri de COVID-19 tratate la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1613 vizualizări

După ce în săptămânile trecute, Spitalul Județean de Urgență Covasna anunța că nu mai are pacienți COVID pe secțiile dedicate, bilanțul de miercuri arată, din păcate, că în grija medicilor se află un pacient confirmat cu noul coronavirus, dar și unul suspect de infecția cu SARS-COV-2. 

Astăzi, la ora de referință 13:00, în spital se află internat un pacient suspect de infecția cu virusul SARS-COV-2 şi un pacient la care s-a identificat prezența COVID-19 în organism.

În perioada 11 - 18 august, orele 13:00, nu au fost externaţi pacienţi cu diagnosticul COVID-19 şi nu au fost înregistrate decese asociate COVID-19”, arată statistica trimisă miercuri, 18 august, de Spitalul Județean. 

La nivel de județ sunt înregistrate, conform raportărilor Prefecturii Covasna, șase cazuri active de COVID-19: câte două la Sfântu Gheorghe (incidență 0,03 la mia de locuitori), Covasna (0,18) și Micfalău (1,12).

De la debutul pandemiei, în județul Covasna au fost raportate 8.566 de cazuri de COVID-19. Incidența la nivel de județ este 0,03/1000. 

Autoritățile județene fac în continuare apel la populație să se vaccineze împotriva noului coronavirus, dar și să respecte regulile anunțate și până acum: „purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, de câte ori vă aflați în spații publice; evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere; respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați cât de mult posibil, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă; apelați cu încredere la medici și la specialiști, încă de la început, dacă aveți o problemă de sănătate”, se arată în comunicatul Prefecturii Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.