ACTUALITATE 5 noiembrie 2020

Noi asigurări că proiectul refacerii podului feroviar spre Întorsura Buzăului este încă în plan

de Iulia Drăghici - Taraș | 1314 vizualizări

Perioada de analizare a ofertelor depuse pentru licitația de reconstrucție a podului feroviar de la Budila ar trebui încheiată până la finele anului curent, moment în care va fi anunțat constructorul care va prelua lucrarea, a transmis miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian. 

Astăzi am discutat la Ministerul Transporturilor situația podului feroviar de la Budila. M-am asigurat că acesta este o prioritate pentru minister și vă pot confirma că guvernul liberal a alocat peste 26.000.000 de lei pentru această investiție. În prezent procedura de achiziții este în derulare, pe baza unui proiect tehnic avizat, iar ofertele sunt în curs de evaluare. Se estimează că până la finalul anului vor fi analizate ofertele depuse, va fi desemnat un câștigător și se va semna contractul de execuție, ce va avea un termen de 12 luni”, arată postarea publicată de Olimpiu Stelian Floroian. 

CFR Infrastructură anunța în octombrie că patru operatori economici au depus oferte la licitația organizată de SRCF Brașov pentru reconstrucția podului și amenajare albie, km 17+318, linia 317 Hărman - Întorsura Buzăului (pod CF din comuna Budila). 

Valoarea totală a contractului este de peste 26 de milioane de lei, fără TVA, bani care vor fi asigurați de la Bugetul de Stat. 

Podul de la Budila, distrus la inundațiile din vara lui 2018 de o viitură pe Râul Tărlung, a fost singurul care asigura transportul cu trenul spre Întorsura Buzăului. În prezent, alternativa de transport în comun spre Brașov este autobuzul.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.