ACTUALITATE 20 ianuarie 2023

Noi achiziții pentru aeroportul din Brașov

de Diana Pantelimon | 1277 vizualizări

Pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG) pe tot parcursul anului, indiferent de condiţiile meteorologice, Consiliul Județean Brașov a achiziționat trei utilaje de întreținere a acestuia.

„Este vorba despre o autospecială de deszăpezire şi degivrare a pistei și a suprafețelor de mișcare, un tractor dotat cu cositoare şi cu freză de zăpadă, precum şi un utilaj multifuncțional care permite ataşarea unor echipamente (perie, plug, freză de zăpadă, instalaţie de împrăştiere a materialului degivrant lichid etc.) şi respectă cerințele din domeniul aeroportuar pentru echipamente, referitoare la dimensiunile reduse, vizibilitatea bună pentru conducătorul auto și mobilitatea ridicată, acesta urmând să fie utilizat inclusiv pentru întreţinerea zonei de parcare a aeronavelor”, se arată pe pagina oficială Facebook a aeroportului.

„Mă bucur că am dus la bun sfârşit încă o achiziţie pentru aeroport, pe care o finanţăm din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Lucrăm pe toate planurile care ţin de funcţionalizarea Aeroportului, atât în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor de infrastructură aeroportuară şi instalarea echipamentelor în clădirea de contingenţă de la Ghimbav şi la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad - de unde se va realiza dirijarea la distanţă a traficului aerian, cât şi în privinţa pregătirii zborurilor de calibrare pentru procedurile instrumentale şi parcurgerii etapelor procedurale care ţin de certificarea infrastructurii aeroportuare. Reamintesc faptul că graficul consolidat al activităţilor privind funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav convenit de Consiliul Judeţean Braşov împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română prevede ca la jumătatea lunii iunie 2023 acest obiectiv să fie operaţional. În cazul în care pe parcursul implementării proiectului vor interveni situaţii de natură să modifice asumat termenul de operaţionalizare, le vom comunica de îndată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, citat de moderatorii paginii de Facebook a aeroportului.

Până acum au fost achiziționate, în anii precedenți, un „echipament friction-tester de măsurare a coeficientului de frânare pentru aeronave, un vehicul de tractare friction-tester, două autospeciale de deszăpezire PDA (cu plug, perie și autosuflantă), o autospecială de pompieri pentru intervenție rapidă şi o autospecială cu echipament de descarcerare”, potrivit aceleiași surse.

Se lucrează și la certificarea Aeroportului Braşov ca aeroport internaţional. O ședinţă de lucru pe tema aceasta a avut loc vineri, 13 ianuarie a.c. 

Deoarece echipa de comunicare a aeroportului anunţă toate noutăţile pe care le consideră relevante pentru tot ceea ce înseamnă funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, dorim să ne informăm și cititorii covăsneni cu privire la acestea. Aeroportul din Brașov este mult așteptat și de locuitorii județului nostru. Primul zbor este programat pentru data de 15 iunie 2023.

Sursa foto: Aeroportul Internațional Brașov

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.