ACTUALITATE 24 septembrie 2010

Noaptea cercetatorilor

de Covasna Media | 45 vizualizări

Despre ştiinţă spunea pe buna dreptate Albert Einstein că nu reprezintă nimic altceva decât „o rafinare a gândirii de zi cu zi”.

În data de 24 septembrie la nivelul întregului continent european, în peste 279 de oraşe se va sărbători în acelaşi timp cercetarea şi oamenii deosebiţi care lucrează în acest domeniu.

O inţiativă a UE, începută în 2005 sub titulatura “Researches in Europe”, îşi propune să aducă mai aproape cercetătorii de publicul larg, care să-i cunoască nemijlocit şi să se bucure împreună de momente unice unii alături de ceilalţi. Cercetătorii trăiesc printre noi, sunt vedete, uneori anonime şi modeste, printre ceilalţi oameni. Staruri autentice şi modele adevărate de performanţă profesională şi pasiune ştiinţifică. Întâlnirea cu ei din “Noaptea cercetătorilor” ne va permite să-i cunoaştem mai bine pe ei şi munca lor excepţională şi, mai ales, să-i preţuim aşa cum merită.

Acest eveniment este desfăşurat în acest an în România în 11 oraşe şi peste 30 de locaţii. „Noaptea Cercetatorilor 2010” este realizată la nivel local de către Grupul Şcolar „Korosi Csoma Sandor” din Covasna în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, şi are ca scop atragerea publicului interesat în activităţi ce ţin de munca de poliţie, cu precădere pe domeniul analizei şi prevenirii criminalităţii.

Pentru cei mai tineri dintre curioşi vor fi organizate concursuri menite să stimuleze creşterea interesului pentru acest domeniu al ştiinţei. Niciuna dintre activităţile destinate acestui proiect nu poate fi realizată fără participarea activă a tuturor persoanelor interesate, drept urmare invitaţia este adesată tuturor celor dornici să descopere noi provocări şi noi faţete ale ştiinţei din zilele noastre.

Programul local este următorul (în incinta Gr.Şc. „Korosi Csoma Sandor”):

1. Concurs de desen cu tema „Cum văd un cercetător?” adresat elevilor din ciclul primar, între orele 10.00 – 12.00. Lucrările vor fi realizate individual.

2. Concurs de realizare a unor pliante, afişe sau postere, pe tema prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, adresat elevilor din ciclul gimnazial, între orele 12.00 – 14.00. Lucrările vor fi realizate de grupe de elevi.

3. Concurs de realizare a unor proiecte pe tema prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor precum şi a unui chestionar prin intermediul căruia să fie cercetat fenomenul menţionat, adresat elevilor din ciclul liceal, între orele 14.00 – 16.00. Lucrările vor fi realizate pe grupe de elevi.

4. Ora 16.00 – moment festiv, cu participarea unor personalităţi locale şi a presei.

Pentru detalii suplimentare va invitam sa accesati www.noapteacercetarilor.eu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.