ACTUALITATE 17 martie 2021

(Update) Ninsorile au blocat și traficul feroviar

de Iulia Drăghici - Taraș | 1056 vizualizări

UPDATE: Zeci de feroviari au acționat neîntrerupt încă din timpul nopții trecute, pe linia de calea ferată Malnaș Băi - Bicsadu Oltului - Băile Tușnad - Tușnad Sat (20 km), care tranzitează județele Covasna și Harghita unde, din cauza vremii nefavorabile, zeci de copaci, sub greutatea zăpezii, au intrat în gabaritul de liberă trecere, blocând circulația feroviară pentru mai multe ore.

„Intervențiile, desfășurate atât în cursul nopții, cât și în prima parte a acestei zile, au necesitat verificarea punctuală a liniei de cale ferată și a firului de contact pe întreaga distanță de 20 de km, eliberarea gabaritului, verificarea și înlocuirea coponentelor avariate și a firului de contact rupt, intervenții necesare pentru repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică și reluarea traficului feroviar în condiții de siguranță.

Cerem scuze călătorilor aflați în trenurile oprite în gări, în timpul intervențiilor, însă îi asigurăm de faptul că, în aceste ore, feroviarii au lucrat non-stop pentru remedierea tuturor deranjamentelor înregistrate pe intervalul de stații Malnaș Băi - Bicsadu Oltului - Băile Tușnad - Tușnad Sat, 20 km de cale ferată, verificați pas cu pas, pentru a identifica și remedia toate deranjamentele înregistrate!”, transmite CFR. 

Foto: SRCF Brașov

Știrea inițială: Traficul feroviar este oprit temporar, la această oră, pe relația Malnaș Băi - Bicsadu Oltului - Băile Tușnad - Tușnad Sat, din cauza mai multor copaci prăbușiți pe calea ferată. Zeci de feroviarii acționează încă din cursul nopții pentru îndepărtarea și tăierea copacilor prăbușiți pe calea ferată și pentru remedierea deranjamentelor la liniile de contact rupte de copaci, anunță CFR. 

„CFR-iștii acționează încă din cursul nopții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și cu două drezine pantograf pentru remedierea defecțiunilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact. Până la finalizarea intervențiilor, 4 trenuri de călători staționează temporar în gările Tușnad Sat, Bicsadu Oltului și Malnaș Băi.

‼ Trenuri staționate în gările Tușnad Sat, Bicsadu Oltului și Malnaș Băi:

???? IR 1641 București Nord - Baia Mare

???? IR 1642 Baia Mare - București Nord

???? R 4501 Brașov - Gheorghieni

???? R 4505 Brașov - Siculeni

???? Personalul feroviar de specialitate al SRCF Brașov a intervenit încă din cursul nopții pentru îndepărtarea și tăierea copacilor prăbușiți pe calea ferată, iar cu drezinele pantograf se intervine în continuare pentru înlocuirea firului de contact rupt şi a componentelor avariate, astfel încât reluarea circulaţiei să se reia în condiţii de siguranţă.

Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon 021/9521 – Informaţii CFR – iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Constanţa pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare - www.cfr.ro, domeniul camere web - , unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut”, se arată într-o informare transmisă de CFR. 

Foto: Bojthe Alex. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.