ACTUALITATE 31 martie 2022

Nicu Alifantis și Matilda Pascal Cojocărița, printre artiștii invitați la Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 996 vizualizări

Ediția 29 a Zilelor Sfântu Gheorghe promite evenimente pentru toate gusturile. Astfel, cei care nu sunt mari fani ai muzicii pop și rock, ci preferă mai degrabă folk-ul, vor avea ocazia să îl întâlnească în concert pe Nicu Alifantis. Iubitorii de muzică populară vor fi și ei răsfățați cu un spectacol adus de Matilda Pascal Cojocărița. 

Concertul susținut de Nicu Alifantis & Zan va avea loc miercuri, 27 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Tamási Áron. Accesul la eveniment se face pe bază de bilet, care costă 30 de lei pentru adulți, 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari. 

Matilda Pascal Cojocărița va fi însoțită la Sfântu Gheorghe de Ansamblul Profesionist „Dor Românesc”, al Centrului Județean pentru Cultură-Bistrița Năsăud. Spectacolul folcloric va avea loc vineri seara, pe Scena Comunității, care va fi amplasată în curtea Casei de Cultură „Kónya Ádám”. 

Subiectul organizării spectacolului folcloric pe această scenă continuă să nemulțumească reprezentanții comunității românești, care susțin că un artist de asemenea valoare, ca Matilda Pascal Cojocărița, merită un loc chiar și pe scena principală. În 2018, conducerea asociaţiei ASTRA - Despărţământul Covasna-Harghita a luat decizia de a boicota manifestările organizate cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de refuzul autorităţilor locale de a permite accesul interpreţilor şi formaţiilor folclorice româneşti pe scena principală din centrul municipiului. 

Autoritățile au punctat la acea vreme că pe această scenă evoluează doar formaţiile mainstream, maghiare, române, internaţionale laolaltă. 

Anul acesta însă, pentru a nu lipsi comunitatea românească de evenimente, după doi ani grei de pandemie, aceștia au decis să accepte acest compromis, deși nemulțumiri există, în continuare. 

Legat de programul pregătit la Scena Comunității din Parcul Memorial 1956, organizatorii spun că în acest an spectacolul începe marți și alternează la fiecare 15-20 de minute între grupuri de copii de la diferite grădinițe și școli, care interpretează de la recitare la dans popular, de la cântece populare la jocuri pentru copii, de la zumba la dans modern, de la pian, la vioară și chitară acustică, vor cânta în aproape toate ramurile artei interpretative, dar va avea loc și o lansare de album, un concert-lansare de carte şi multe altele.

Programul evenimentului este disponibil pe www.zilelesfantugheorghe.ro.

Sursa foto: https://alifantis.ro/

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.