ACTUALITATE 18 iunie 2020

Nerespectarea programărilor la Policlinică fură șansele de vindecare ale altor pacienți

de Iulia Drăghici - Taraș | 958 vizualizări

Conducerea Spitalului Județean face apel la cetățeni să anunțe din timp dacă nu pot onora programările 

Activitatea policlinicii Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a fost reluată și se desfășoară în ritm normal, în condițiile date. În acest context, conducerea unității spitalicești a făcut din nou apel către cetățeni să se prezinte la consultații conform programărilor, iar dacă nu mai reușesc, să anunțe din timp că nu mai pot ajunge. Astfel, de locul respectiv va putea beneficia un alt pacient.   

În data de 15 am pornit activitatea și în celelalte cabinete ale policlinicii. În momentul de față, activitatea se desfășoară în ritm normal și totuși vreau să fac o precizare și să transmit cu această ocazie o rugăminte pacienților care s-au programat, să respecte în primul rând ora programată și doi la mână, dacă nu se prezintă la ora programată atunci să anunțe policlinica și personalul spitalului prin cele două variante: fie telefonic, fie pe email, că nu se mai prezintă la data programată. Acest lucru din cauză că sunt rezervate pentru ei acele ore și poate să se programeze altcineva în momentul în care noi din sistemul nostru putem să ștergem acea programare, evident la cererea pacienților. Nerespectarea termenelor, nevenirea la programarea făcută în cadrul policlinicii înseamnă că luăm locul altora, care poate că au mai mare nevoie pentru consultația medicală respectivă și nu pot să se programeze pentru că cel care s-a programat nu a onorat acea consultație”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert, miercuri, într-o videoconferință de presă. 

Acesta a spus că nu există posibilitatea de a-i trage la răspundere pe cei care se programează și nu merg la consultație, dar că face apel la responsabilitatea cetățenilor. 

„Apelăm la responsabilitatea fiecăruia, să se gândească și la alții”, a punctat acesta. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.