ACTUALITATE 25 iunie 2014

Nedeia Mocănească va fi anul acesta pe 26-27 iulie

de Covasna Media | 229 vizualizări

Asociaţia Cultural Creştină „Justinian Teculescu” va organiza și anul acesta deja celebra sărbătoare Nedeia Mocănească. Aceasta va avea loc pe 26 și 27 iulie, cu o săptămână mai târziu ca de obicei. Locul rămâne însă neschimbat, și anume Valea Zânelor din Voineşti-Covasna.

Pregătim un program variat şi atractiv, pe măsura celor din anii trecuţi. În acest an, invitată de onoare este doamna Mariana Deac, alături de multe alte formaţii folclorice din zonă. De asemenea, nu vor lipsi expoziţia de ovine şi târgul meşterilor populari. Prima zi va fi mai mult pentru tineri, pe scenă vor urca formații etno, vom face un foc de tabără, apoi duminică va avea loc nunta tradițională a voineștenilor, cu toate momentele acesteia” – ne-a declarat reprezentanta Asociației, Florentina Teacă.

Nedeia Mocănească are loc anual în jurul zilei Sfântului Ilie și prezintă tradițiile străvechi ale unei nunți ciobănești din Voinești cu cerutul miresei, hora miresei, descălțatul nașilor sau ruperea colacului miresei. Vor fi prezentate și costume dacice, lupte dacice și va fi și concurs de ridicare a bolovanului.

În cele două zile pofticioșii vor putea cumpăra și bunătăți cum ar fi pastrama de oaie sau bulzul, Nedeia fiind și prilej de târg.

„Punem accent pe produse tradiționale, în Valea Zânelor, locul de desfășurare a sărbătorii vor fi comercianți care vând produse tradiționale, ceilalți vor primi loc mai spre stradă” – spune Florentina Teacă.

Fiind vorba de o sărbătoare ciobănească, nu vor lipsi nici oile, la fel ca în anii trecuți va avea loc o expoziție de profil, iar în țarcuri curioșii și cunoscătorii vor putea admira mai multe rase de oi. Pe scena amplasată în Valea Zânelor vor avea loc spectacole artistice susținute de mai multe ansambluri folclorice din țară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.