ACTUALITATE 2 mai 2019

Muniție neexplodată găsită în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 987 vizualizări

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al județului Covasna a fost solicitată să intervină în localităţile Estelnic şi Belani, în vederea ridicării unor elemente de muniție neexplodate.

O lovitură de aruncător de 82 de mm a fost descoperită de un cetăţean în albia pârâului Estelnic. În cel de-al doilea caz, pirotehniştii din cadrul ISU Covasna şi ISU Braşov au descoperit în podul unei case, un proiectil exploziv de 76 mm.Cele două elemente de muniţie neexplodată au fost ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Pirotehnicienii covăsneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Sursa: ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.