ACTUALITATE 27 martie 2020

Multi-Trans va relua o parte din curse începând de luni

de Daniela Luca | 1564 vizualizări

Autobuzele vor fi dezinfectate săptămânal

După ce la începutul acestei săptămâni Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe a decis să suspende total transportul public, în urma mai multor solicitări, câteva curse vor fi reluate începând de luni, 30 martie.

„Ni s-a cerut ajutorul din partea unor societăți comerciale și ne-au solicitat să repornim societatea de transport în comun. Am luat această decizie, venind în ajutorul și în sprijinul lor și în două intervale orare autobuzele vor circula în oraș, dar vor circula și spre Chilieni, Coșeni și Câmpu Frumos”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Directorul general al companiei Multi-Trans, Tittesz Zoltán, a precizat că pentru persoanele care merg la muncă, autobuzele sunt mai sigure decât mașinile personale, în care contactul este inevitabil.

„Vom dezinfecta autobuzele săptămânal, cu o firmă autorizată și cu soluție care se folosește și în spitale și care sunt active, conform certificatului de la Ministerul Sănătății, în jur de două săptămâni. (...) În prezent oamenii se organizează în mașini mici, câte trei, câte patru, cinci, în taxiuri, care sunt mai periculoase decât un autobuz spațios în care se poate păstra totuși distanța și care sunt dezinfectate periodic. În mașinile mici contactul e mult mai aproape. Aici nu trebuie să pună mâna pe uși și așa mai departe”, ne-a spus Tittesz Zoltán.

Astfel, vor fi reluate o parte din cursele de dimineață și după-amiază. Călătorii sunt rugați totodată să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți pasageri.

Transportul public va circula pe liniile 1, 2, 3 și 4, conform programului următor, dar rutele s-au schimbat faţă de la cele obişnuite, transmit autoritățile locale.

Pe linia 1, autobuzele circulă între str. Berzei – Centru – Gara CFR şi retur între orele 05:20-08:40 și 15:00-17:40.

Pe linia 2, autobuzele circulă între strada str. Berzei – Cart. Ciucului – Gara CFR şi retur între orele 06:10-09:05 și 15:10-18:05.

Pe linia 3, autobuzele circulă între Tribunal – Coşeni – Parcul Central între orele 06:00-09:00 și 15:00-18:00.

Pe linia 4, autobuzele circulă între str. Berzei – Câmpul Frumos şi retur între orele 05:30-08:30 și 14:30-17:30.

Sursă foto: multitrans.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.