ACTUALITATE 29 aprilie 2022

Motocicliștii se pregătesc de o nouă paradă pe străzile din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1650 vizualizări

Apel pentru voluntarii care vor să participe la organizare 

O nouă ediție a evenimentului „Atenție la motocicliști” va avea loc sâmbăta viitoare, în 7 mai, la Sfântu Gheorghe. Ca în fiecare an, parcarea fostului Hotel Bodoc este locul de întâlnire și prezentare a bijuteriilor pe două roți. De aici, motocicliștii vor porni într-o paradă pe străzile orașului. 

Ca de obicei, scopul evenimentului este de a atrage atenția șoferilor și celorlalți participanți la trafic asupra prezenței motocicliștilor pe drumurile publice, motiv pentru care mesajul este „să fim atenți unul la altul”. 

Punctul de plecare va fi de la parcarea fostului hotel Bodoc. Adunarea va fi de la ora 10:30, plecarea spre traseul desemnat de la ora 12:00, sosire în parcarea de la Casa Iris din strada Lăcrămioarei. Rugăm toți participanții să respecte regulile de circulație în timpul paradei (și nu numai...) și să circule în mod civilizat, astfel încât să putem organiza parada și în viitor”, au transmis organizatorii de la Asociația Free Adventurer Bikers. 

Un alt mesaj important al acestora este ca marți, 3 mai, cei interesați să dea o mână de ajutor în organizarea evenimentului în calitate de voluntari; aceștia sunt așteptați de la ora 20:00, la localul Bistro din Sfântu Gheorghe (de lângă BRD), pentru a lua parte la ședința de coordonare. 

Evenimentul ajunge anul acesta la ediția a VI-a. Anul trecut, sărbătoarea pe două roți, care a avut loc în data de 15 mai, a corespuns și cu prima zi de relaxare a restricțiilor anti-pandemie. 

Prima activitate de acest gen a fost organizată în 2016. Comunitatea moto din județul Covasna este renumită și pentru acțiunile de caritate pe care le organizează. Anul trecut, în cadrul evenimentului, s-a derulat și o strângere de fonduri pentru achiziționarea unui leagăn pentru copiii cu dizabilități, care să fie amplasat într-un parc din Sfântu Gheorghe. Acțiunea continuă și anul acesta, pentru că din cauza pandemiei nu s-au strâns încă banii necesari. 

Cea mai renumită și spectaculoasă activitate, la care asociația Free Adventurer Bikers este partener, este parada de Moș Nicolae, coordonată de Mark Janos, când zeci de motocicliști se costumează, își decorează motocicletele și ies pe străzile din orașele Sfântu Gheorghe și Covasna să împartă cadouri copiilor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.