ACTUALITATE 8 martie 2016

„Moştenirea” Luizei Zan a ajuns la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 286 vizualizări

Duminică seara, Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe a găzduit lansarea albumului „Heritage”, primul material de autor al artistei Luiza Zan. În concert, alături de solistă au fost Hungarian All Stars, instrumentiştii care au vrăjit audienţa cu îndemânarea şi pasiunea lor pentru muzică.

„Este primul album important pentru mine, în primul şi primul rând pentru că îl dedic memoriei mamei mele, apoi memoriei bunicului meu care a murit fix în ziua când am intrat în studio să  înregistrăm acest album. Albumul are o încărcătură aparte. Este un foarte mare noroc faptul că am putut înregistra acest album cu cei mai mari şi mai buni muzicieni maghiari. Pentru mine este o foarte mare şansă şi un mare noroc că s-a întâmplat aşa. Şi pentru voi este o mare şansă că îi puteţi asculta live pe Hungarian All Stars, pentru că nu ştiu când o să pot să îi mai reunesc în această formulă completă, ei fiind nişte oameni extrem de ocupaţi”, a spus Luiza Zan, în debutul concertului.

De la organizatori am aflat înainte de concert că „Heritage” este un album de jazz, presărat cu elemente folclorice și improvizații vocale de o coloristică extrem de variată, cu improvizații instrumentale de mare angajament și care lasă moștenire publicului român o lucrare unitară, inspirată și de o frumusețe ieșită din comun.

„Moştenirea” Luizei Zan a oferit încântare şi energie tuturor celor care au făcut ca sala de concert să fie plină. Lumina difuză, vocea solistei şi mişcările pline de armonie ale instrumentiştilor au fost ingredientele unui concert de succes.

Pianistul Sárik Péter, chitaristul Gyárfás István, toboşarul Attila Gálfi şi basistul Fonay Tibor mi-au demonstrat duminică seară că atunci când munca şi pasiunea se unesc, acest lucru generează bucurie şi încântare, atât la nivel personal, cât şi pentru cei din jur.

Evenimentul din 6 martie a fost adus la Sfântu Gheorghe de Asociaţia de Tineret „Ecou”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.