ACTUALITATE 28 mai 2012

Monumentul ostaşilor de la Comandău, ridicat în anul 1942, a fost restaurat

de Agerpres | 49 vizualizări

Autorităţile locale din Comandău au restaurat un monument ridicat în anul 1942 în memoria soldaţilor căzuţi în Primul Război Mondial.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că monumentul aflat în centrul comunei Comandău a fost refăcut cu prilejul aniversării a 70 de ani de la inaugurare, după ce ani de zile a stat în paragină.

“Monumentul a fost ridicat în anul 1942 în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, dar în anii '50 a fost distrus, iar pe el a fost pusă o placă cu Marx şi Engels. În anul 1956, când a avut loc Revoluţia anticomunistă în Ungaria, localnicii, respectiv urmaşii eroilor căzuţi pe front, au înlăturat placa, iar de atunci a stat în paragină. Acum, la 70 de ani de la inaugurare, monumentul a fost refăcut şi a fost pusă o placă nouă în memoria luptătorilor căzuţi în cele două războaie mondiale”, a declarat Tamas Sandor.

Acesta a menţionat că în cursul zilei de duminică, pe catargul aflat lângă acest monument a fost ridicat “steagul maghiarilor de pretutindeni”, adus din Ungaria de o delegaţie condusă de Latorczai Janos, vicepreşedintele Parlamentului ungar.

“Este vorba despre steagul maghiarilor de pretutindeni, nu cu stema Ungariei”, a ţinut să sublinieze preşedintele Consiliului Judeţean.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.