ACTUALITATE 17 martie 2010

Monstru incestuos dat de gol de probele ADN

de Covasna Media | 926 vizualizări
Poliţiștii au finalizat și trimis la Parchet un dosar în care un bărbat din Hăghig este acuzat că și-a violat fiica în mod repetat de când ea avea 10 ani. Ea a și rămas însărcinată și la 14 ani a născut un băieţel care a murit. Cazul unei fetiţe din Hăghig care fusese violată în repetate rânduri a fost clarificat de poliţiștii covăsneni, care au finalizat și au trimis la Parchet, cu referat de terminare a umăririi penale, dosarul tatălui fetei. Fata fusese violată începând de la 10 ani și a rămas însărcinată cu tatăl ei când avea 14 ani, dând naștere unui băieţel care a murit după un an, din cauza gravelor probleme de sănătate. Bărbatul în vârstă de 34 de ani, G. Florin, a fost cercetat fiind suspectat că ar fi violat-o pe fiica lui în mai multe rânduri, dar din cauză că avea declaraţii oscilante, anchetatorii au solicitat expertize ADN, arată purtătorul de cuvânt al IJP Covasna, Andrea Buzsi.

Poliţiștii au finalizat și trimis la Parchet un dosar în care un bărbat din Hăghig este acuzat că și-a violat fiica în mod repetat de când ea avea 10 ani. Ea a și rămas însărcinată și la 14 ani a născut un băieţel care a murit.

Cazul unei fetiţe din Hăghig care fusese violată în repetate rânduri a fost clarificat de poliţiștii covăsneni, care au finalizat și au trimis la Parchet, cu referat de terminare a umăririi penale, dosarul tatălui fetei. Fata fusese violată începând de la 10 ani și a rămas însărcinată cu tatăl ei când avea 14 ani, dând naștere unui băieţel care a murit după un an, din cauza gravelor probleme de sănătate.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, G. Florin, a fost cercetat fiind suspectat că ar fi violat-o pe fiica lui în mai multe rânduri, dar din cauză că avea declaraţii oscilante, anchetatorii au solicitat expertize ADN, arată purtătorul de cuvânt al IJP Covasna, Andrea Buzsi.

Tată sau bunic?

În urma exhumării minorului decedat și după prelevarea de probe biologice de la copil, fata violată și tatăl acesteia, au fost solicitate expertize ADN, al căror rezultat a venit săptămâna trecută și demonstrează că G. Florin este și tatăl minorei, precum și al copilului care a murit.

Suspectul a fost supus și unei expertize psihiatrice, din care a reieșit că bărbatul are oligofrenie de grad I, cu tulburări de comportament, o stare care îi diminuează, dar nu îi suspendă discernământul în legătură cu faptele pe care le comite.

Având în vedere rezultatele expertizei, poliţiştii au definitivat dosarul, înaintându-l Parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de viol, lovire sau alte violenţe şi incest.

Șeful IJP Covasna, comisarul șef Corneliu Câmpeanu, a precizat că vor insista la Parchet pentru reţinerea bărbatului, acum că au rezultatul expertizelor ADN.

Era bătută și violată constant

Cazul a fost deschis acum doi ani. Fata fugise de acasă în luna mai 2007, iar a doua zi s-a prezentat la Postul de Poliţie Feldioara, unde a reclamat că a fost bătută de tatăl ei. Poliţiştii de la Feldioara au luat legătura cu colegii din Hăghig, care au şi preluat-o în aceeaşi zi.

Pe durata audierilor, fata a declarat că a fost abuzată sexual de tatăl ei, care o și bătea de mai multe ori.

În urma anchetei, a reieșit că bărbatul trăieşte în concubinaj cu mama minorei de aproximativ 15 ani, iar din relaţia lor au rezultat 6 copii, dintre care unii poartă numele tatălui, iar alţii numele mamei.

„Tot ancheta a relevat că tatăl ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica ei minoră de la vârsta de 10 ani, împotriva voinţei ei, fără ştirea mamei, ameninţând-o pe minoră şi agresând-o fizic. La vârsta de 14 ani, minora a fost internată de urgenţă la spital, după ce i se făcuse rău la domiciliu. În urma analizelor efectuate s-a stabilit că aceasta este gravidă, iar tatăl copilului este tatăl minorei”, a afirmat Andrea Buzsi. Deși mama a avut o intenţie de a depune reclamaţie la poliţie după ieșirea din spital, nu a făcut acest lucru.

În luna iulie 2006, fata a născut un băieţel, care a murit însă după un an din cauza problemelor grave de sănătate. Cercetările au arătat că tatăl minorei a continuat să întreţină relaţii sexuale cu aceasta și după naștere, dar a negat că ar fi tatăl micuţului. Deşi la început a negat, în timpul anchetei tatăl fetei a declarat senin că el este tatăl minorei şi că a întreţinut relaţii sexuale împotriva voinţei ei cu aceasta şi că “a fost nevoit” să ia măsuri împotriva ei pentru că nu-l asculta ca părinte.

Suspectul obişnuia să întreţină relaţii sexuale cu fata lui de obicei în timpul zilei, când mama acesteia se afla la lucru, iar dacă ea se împotrivea, o agresa fizic şi o ameninţa să nu povestească nimănui ce se întâmplă, pentru că oricum nimeni nu o va crede. Deși mama, bunicii şi ceilalţi cunoscuţi au văzut urmele de violenţă pe corpul minorei, nu știau care ar fi motivul real al acestora.

Fata a fugit de acasă pe 24 mai 2007, după ce cu o zi înainte fusese agresată de tatăl ei. Ea a fost internată de urgenţă într-un centru de plasament.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 18 martie 2010
Ancheta dupa 4 ani??? Asta da operativitate. Pentru violator as propune o "terapie" similara unde el sa fie "fetita" intr-o inchisoare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.