ACTUALITATE 2 iunie 2014

„Moftangiii” din Covasna – invitaţi de onoare ai lui Dan Puric

de Covasna Media | 87 vizualizări

În data de 28 mai, scena Sălii Studio a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti a găzduit un spectacol de excepţie: Royal Fashion, în regia lui Dan Puric.

Spectacol de pantomimă şi dans clasic, „îmbrăcat” de costumele de o senzuală aristocraţie ale Doinei Levintza, pledoarie pentru Frumos şi Măreţie, Royal Fashion a fost urmărit cu sufletul la gură şi de membrii trupei Minicinis din Covasna. Aceştia au răspuns cu bucurie invitaţiei speciale a lui Dan Puric, drumul lor fiind posibil prin implicarea Prefecturii Judeţului Covasna, în special a prefectului Marius Popica, a profesoarei Florentina Teacă precum şi a Asociaţiei Cultural Creştine Justinian Teculescu.

Cu amabilitatea-i caracteristică, Dan Puric le-a oferit tinerilor actori covăsneni din timpul său, vorbindu-le ca unor prieteni nou-veniţi în branşa actoricească, dar şi câte un exemplar din cartea sa „Suflet românesc” şi din albumele de fotografii, adevărate opere de artă, „Royal Fashion” şi „10 ani – 10 spectacole”, toate cu autograful autorului.

Minicinis iunie 2014 - 2

Vă reamintim că în perioada 9-11 mai, trupa Minicinis a participat la Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”, desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, unde a obţinut Marele Premiu.

La câteva zile distanţă, trupa de teatru Minicinis a participat şi la Festivalul Naţional de Arte pentru liceeni „Florian Pittiş”, ediţia a VII-a, de la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, unde spectacolul „Moftangiii” a obţinut premiul special al juriului, iar Ioana Uţă premiul de interpretare pentru rolul Măndica, din spectacolul Moftangiii, după I.L. Caragiale.

Trupa Minicinis a luat fiinţă anul trecut, atunci când Asociaţia Cultural Creştină Justinian Teculescu a desfăşurat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna, al Consiliului Local Covasna şi al Primăriei Covasna, proiectele cultural-educative „Promovarea talentelor locale” şi „Învăţăm să fim artişti”.

Atunci, timp de luni de zile, ACCJT a invitat tineri actori din Bucureşti, care au ţinut cursuri de teatru pentru tinerii din Covasna. În toamna anului 2013, cei mai buni dintre aceştia au fost selectaţi de către Mihai Costache, prieten declarat al oraşului Covasna, care a pus pe picioare trupa „Minicinis” şi primul lor spectacol, „Moftangiii”, un colaj cuprinzând fragmente semnificative din scrierile lui Caragiale, care vădeşte din prima acurateţea viziunii regizorale. Fără recuzită sau costume elaborate (dar cu haz şi ingenioase găselniţe), actorii covăsneni au reuşit o demonstraţie clară şi corozivă despre actualitatea lui Caragiale. Iată şi numele celor 12 protagonişti: Bianca Popa, Andreea Drăghici, Cristina Bularca, Octavian Olărescu, Horia Polhac, Alexandru Posea, Sebastian Călăreţu, Ioana Uţă, Sabina Muruianu, Teodora Şerban, Lorena Pascaru, Ana-Maria Florea. Din trupă mai fac parte şi Adelina Verdeş şi Georgia Zăvoianu, care nu au participat la cele două festivaluri amintite, nefiind liceene.

Consilier Cancelaria Prefectului,

Cătălin Râpianu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.