Minunile copilăriei vor putea fi văzute luminând Parcul Central
Primăria Sfântu Gheorghe şi Lights On Romania aduc în oraş o instalaţie formată dintr-o colonie uriașă de licurici.
După ce în ultimii ani am putut vedea la Sfântu Gheorghe instalaţiile de lumini care prezentau planeta Pământ şi Luna, anul acesta Primăria şi Lights On Romania aduc în Parcul central un câmp de licurici! Inedita instalaţie de lumini va putea fi văzută în zona de lângă lacul din Parc în perioada 8-17 septembrie.
Instalaţia de lumini reprezintă un câmp de licurici care au un zbor dezordonat, neuniform, deasupra solului. Ea este construită din 120 de capsule LED de mici dimensiuni, sprijinite în fire subțiri de oțel care se mișcă datorită unui mic motoraș aflat la baza lor, sau datorită magiei, cum ne spun artiștii care au creat-o. Fiecare parte a instalației are un loc prestabilit, fapt pentru care atât transportul cât și montarea funcționează sub forma unui puzzle uriaș.
„Indiferent de dimensiuni, culori, forme sau emoțiile pe care le transmite, o minune este ceva care ne uluiește, ne fascinează și ne surprinde, ceva care ne stârnește curiozitatea și ne încarcă cu energie. Pentru mulți ani, licuricii au fost una dintre minunile copilăriei noastre, pe care o regăseam cu drag în fiecare primăvară și la care deseori ajungeam să ne gândim pe tot parcursul anului”, spun organizatorii pe site-ul oficial al instalaţiei.
Prin această expoziţie, ne dorim să îi facem pe privitori să fie curioși, să își pună întrebări, să se întoarcă, și pentru câteva secunde, în acea perioadă a vieții în care totul era lipsit de griji și în care totul era posibil.
Instalația este formată dintr-o colonie uriașă de licurici, din care, rând pe rând, se desprind grupulețe mai mici care călătoresc peste tot în lume. Cel mai popular loc în care ele au fost expuse a fost Sydney (Australia), unde au reușit să adune peste 1,6 milioane de vizitatori. În Toronto (Canada) a avut loc cea mai surprinzătoare expoziție, când licuricii au fost montați printre stânci. După amplasarea lor, s-a așternut un strat gros de zăpadă și astfel, mai puteau fi vizibile numai luminile care pluteau deasupra unei pături albe, neuniforme.
Tot procesul de creare al instalației a durat 9 luni, de la idee și până la prima expoziție. După acest moment au urmat multe schimbări și adaptări, până ca instalația să ajungă la forma la care este astăzi.
Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe