ACTUALITATE 7 mai 2018

Minori dornici de șoferie, cercetați acum de polițiști

de Iulia Drăghici - Taraș | 1257 vizualizări

În două cazuri, experiența s-a încheiat după producerea accidentelor

Trei tineri, cu vârste de 16 și 17 ani, fără permis de conducere au fost prinși în acest sfârșit de săptămână pe drumurile publice din județ la volanul autoturismelor. În două cazuri, experiența s-a încheiat după producerea accidentelor.

O fată de 16 ani din Vâlcele și doi băieți de 17 ani sunt cercetați de polițiști pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Un minor aflat sub influența alcoolului s-a răsturnat cu mașina și a fugit de la locul faptei

Autorul unui accident produs duminică, în Sfântu Gheorghe, care a implicat o mașină răsturnată în intersecție s-a dovedit a fi un tânăr de 17 ani, care era, pe deasupra, și sub influența băuturilor alcoolice.

„În data de 06.05.2018, orele 00:30, Poliția mun. Sf. Gheorghe, a fost sesizată despre producerea unui accident rutier la intersecția str. Cânepei cu str. Bartalis Ferenc.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au găsit un autoturism răsturnat în intersecţie, al cărui conducător părăsise locul accidentului. În urma investigațiilor efectuate, în jurul orelor 01:00, au fost identificați un minor în vârstă de 17 ani, şi un tânăr în vârstă de 22 ani, care prezentau vătămări specifice unui accident rutier. Aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l pentru tânărul de 22 ani și 0,32 mg/l pentru cealaltă persoană. Cei doi au fost conduși la Spitalul Jud. Sf. Gheorghe, secția U.P.U., unde li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge, totodată fiind diagnosticați ca răniți ușor în urma accidentului.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a reieşit că persoanele în cauză nu dețin de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar numărul de înmatriculare al autoturismului era expirat din data de 17.01.2018, acesta nefiind înmatriculat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă; părăsirea locului accidentului; conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere; conducerea pe drumul public a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii unui permis de conducere , de către o persoană care o îmbibație alcoolică în sânge de peste 0,80 mg/l”, arată informarea de presă a poliției covăsnene.

Accident produs în timpul fugii de oamenii legii

Tot duminică noaptea, un alt tânăr de 17 ani a fost prins de polițiștii din Sfântu Gheorghe după o urmărire, începută după ce șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor aflați în trafic.

„La data de 06.05.2018, orele 00:10, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliției mun. Sf. Gheorghe, în timpul executării serviciului de patrulare pe bld. Gen. Grigore Bălan, din mun. Sf. Gheorghe au executat semnale de oprire prin punerea în funcțiune a dispozitivelor autospecialei de serviciu, pentru a controla un autoturism care circula în zonă. Conducătorul auto nu a oprit, continuându-și deplasarea, iar la momentul efectuării unui viraj la dreapta a lovit o bordură și un gard.

Şoferul în cauză a fost identificat ca fiind un minor în vârstă de 17 ani, care nu deţinea de permis de conducere pentru nicio categorie. Autoturismul condus avea montate plăcuțe de înmatriculare cu număr provizoriu, care era expirat din 25.04.2018, autoturismul nefiind înmatriculat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumul public a unui autovehicul neînmatriculat”, transmit polițiștii.

Tânără de 16 ani împreună cu tatăl său, la volan în Vâlcele

„În data de 04.05.2018, orele 19:00, polițiștii aflați în serviciu pe raza comunei Vâlcele au oprit pentru control un autoturism care circula pe D.C. 33 A. La volanul autovehiculului se afla o tânără în vârstă de 16 ani care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie, împreună cu ea fiind şi tatăl acesteia, care i-a încredințat autoturismul minorei în vederea conducerii pe drumurile publice

 În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.