ACTUALITATE 20 mai 2019

Minor din Barcani, reîncredințat familiei după ce a fost dat dispărut

de Iulia Drăghici - Taraș | 938 vizualizări

Un băiat în vârstă de 15 ani din localitatea Barcani, dat dispărut de familie vineri a fost găsit de jandarmii brașoveni duminică în localitatea Valea Timișului și reîncredințat familiei. Potrivit polițiștilor covăsneni, părinții știau că minorul era plecat de acasă încă de acum o lună, însă în ultimele zile nu mai reușiseră să îl contacteze, astfel că au anunțat autoritățile. Pe de altă parte, Jandarmeria Brașov a precizat că acesta a fost găsit într-un adăpost improvizat și că era dat dispărut de o lună. 

„Este vorba despre un minor din localitatea Barcani, care plecase de acasă în urmă cu o lună, cu acordul părinților, aceștia știind unde se află. Vineri, o rudă a băiatului ne-a sesizat despre faptul că familia era îngrijorată deoarece nu au mai reușit să îl contacteze. Astfel au fost demarate verificările pentru a stabili situația de fapt, iar cu sprijinul colegilor de la Jandarmeria Brașov s-a reușit identificarea minorului pe raza județului Brașov. El a fost reîncredințat familiei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj – Marin.

Minorul ar fi ajuns în adăpostul improvizat din Valea Timișului după ce ar fi fost găsit în Gara Brașov de cel căruia îi aparține construcția și fiindcă nu ar fi avut bani să îl trimită acasă, l-ar fi luat la Valea Timișului alături de el.

În cursul zilei de astăzi, în cadrul unei misiuni de patrulare pe unul din traseele de pe Valea Timișului, o patrulă de jandarmerie a găsit minorul în cauză într-un adăpost improvizat.

Adăpostul aparține unui bărbat care a declarat că l-a găsit pe minor în Gara Brașov și, pentru că nu a avut posibilități materiale să-l trimită acasă, l-a luat cu sine, să aibă grijă de el.

Băiatul în vârstă de 15 ani, din localitatea Întorsura Buzăului (n.red. SIC!), era dat dispărut de aproximativ o lună de zile (n.red. SIC!) și era căutat de familie și de Poliție.

În urma celor constatate jandarmii au sesizat Poliția, au predat minorul către Secția de Poliție din Săcele și au luat legătura cu familia, pentru a-i anunța că fiul lor a fost găsit”, arată informarea publicată duminică pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Brașov.

Povestea pare cusută cu „ață albă”, însă acum rolul autorităților este să afle detaliile întâmplării bizare.

Sursa foto: Facebook/Jandarmeria Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.