ACTUALITATE 7 iulie 2018

Ministrul Apelor și Pădurilor, din nou în inspecție în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 675 vizualizări

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR) Victor Sandu, și consilierul personal în probleme de ape, Costică Sofronie, a inspectat sâmbătă zonele afectate de inundații săptămâna trecută în județul Covasna.

Demnitarul a dorit să vadă la fața locului modul în care acționează echipele ANAR (Administrația Bazinală de Apă Olt și Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna) în zona comunelor Băcel și Dobârlău (satul Lunca Mărcușului) pentru închiderea breșelor făcute de apă în digurile râului Tărlung și pârâului Dobârlau. Totodată, ministrul și directorul general ANAR au coordonat lucrările de supraînălțare și întărire a digurilor, precum și a lucrărilor care, în cazul creșterii debitelor peste nivelul digului, asigură o deversare controlată, evitând astfel distrugerea acestora și crearea de noi breșe.

Ioan Deneș a luat această decizie având în vedere faptul că prognoza meteorologică arată probabilitatea ca în această zonă să cadă însemnate cantități de precipitații, iar Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor prognozează o creștere a debitelor cursurilor de apă, alimentate de viiturile formate de versanți.

De asemenea, ministrul a cerut directorului general ANAR ca specialiștii aflați în subordinea sa să monitorizeze cu atenție toate cursurile de apă, iar echipele de intervenție să fie pregătite să acționeze rapid pentru preîntâmpinarea eventualelor probleme care ar putea apărea și în alte bazine hidrografice.

Județul Covasna este de duminică, 8 iulie, ora 09:00, până luni, 9 iulie, ora 24:00 sub atenționare cod portocaliu de inundații. 

Pagubele produse la inundațiile de săptămâna trecută din județul Covasna au fost estimate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna la 14 milioane de lei. În prezent, 14 persoane din Băcel sunt încă evacuate din cele 5 case aflate sub ape. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.