ACTUALITATE 9 august 2016

Ministerul Muncii lansează un nou proiect pentru persoanele cu dizabilități

de Covasna Media | 603 vizualizări

Ministerul Muncii a lansat, luni, în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind asigurarea unor servicii de consiliere a persoanelor cu dizabilități și achiziționarea unor echipamente care să vină în ajutorul acestora.

Programul “Incluziune prin tehnologie asistivă”, care se va desfășura în perioada 2016-2017, presupune dotarea direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului județene și din București (DGASPC ) cu echipamente software și hardware de tehnologie asistivă și instruirea a minimum 94 de angajați în utilizarea acestora. Suma alocată programului este de patru milioane de lei, din care 3.7 milioane lei în anul 2016 și 240.000 de lei în 2017.

Concret, banii vor fi alocați pentru achiziționarea unor echipamente și tehnologii care vor ajuta persoanele cu dizabilități dar și pentru instruirea a 94 de angajați care îi vor îndruma pe utilizatorii cu deficiențe senzoriale sau de mobilitate să folosească echipamentele respective.

Potrivit ministerului Muncii, aproximativ 2.000 de persoane vor putea beneficia de serviciile achiziționate.

Scopul final al programului este acela de a consolida abilitățile de viață independentă a persoanelor cu dizabilități, prin creșterea calității serviciilor de consiliere și deprinderea utilizării tehnologiei asistive, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al Ministerului Muncii.

Proiectul de act normativ poate fi consultat, până la data de 19 septembrie 2016, pe site-ul Ministerului Muncii, precizează ediția online a Ziarului Financiar.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.