ACTUALITATE 22 iunie 2018

Militari din șase țări, la Sfântu Gheorghe, în cel mai amplu exercițiu al Jandarmeriei

de Iulia Drăghici - Taraș | 2894 vizualizări

Carpathian Blueshield 2018: Jandarmeria Română organizează un amplu exercițiu internațional cu forțe de teren la Sfântu Gheorghe în perioada 22-29 iunie

România, prin Jandarmeria Română, găzduieşte, în perioada 18-29 iunie, în cadrul Stagiului de Antrenament al Serviciilor de Poliţie din Uniunea Europeană (EUPST), un amplu exerciţiu cu forţe în teren intitulat "Carpathian Blueshield 2018".

La acest exerciţiu participă personal militar din Franţa, Marea Britanie, Portugalia, Polonia şi Ucraina. În perioada 22.06. – 28.06.2018, exerciţiul se va desfăşura în municipiul Sfântu Gheorghe şi în zone învecinate, în perioada menţionată, respectiv la ieşirile din oraş în direcţiile: Staţiunea Şugaş Băi, Vâlcele şi Câmpu Frumos.

Exerciţiul, cel mai complex stagiu internaţional organizat de jandarmii români, are ca obiectiv general antrenarea participanţilor ce pot fi dislocaţi în misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene, cu accent pe asigurarea coeziunii participanţilor de naţionalităţi diferite pentru realizarea interoperabilităţii acestora, stabilirea unor proceduri comune de lucru, perfecţionarea deprinderilor necesare pentru exercitarea atribuţiilor în cadrul unui comandament de forţe multinaţional.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL IJJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.