ACTUALITATE 8 noiembrie 2017

Metoda de înșelăciune „colecționarul german” ajunge și la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1620 vizualizări

În anunțurile înșelătoare se oferă până la 65.000 de euro pentru mașini de cusut germane sau picturi vechi

„Colecționar german cumpăr mașini de cusut mărci germane vechi și picturi. Ofer 60.000-65.000 euro, plata pe loc! Tel: 0758386492”. Așa arată anunțul lipit pe mai mulți stâlpi din municipiul Sfântu Gheorghe. Polițiștii atrag atenția însă că e vorba de o metodă de înșelăciune.

Anunțurile alb-negru au apărut recent în special în zonele intens circulate de pietoni. Până acum, potrivit IPJ, covăsnenii nu au căzut pradă ofertelor de „nerefuzat”.

„Din verificările efectuate s-a stabilit că flyere identice ca format și text, dar cu un număr de telefon diferit, au fost depistate și în alte județe ale țării, unde diverse persoane chiar au devenit victimele unor înșelăciuni comise prin acest mod de operare.

„Oferta” respectivă reprezintă de fapt un mod de comitere a infracțiunii de înșelăciune, prin care victimele sunt determinate, prin promisiuni mincinoase, ca înaintea primirii unei sume considerabile pentru achiziționarea unei mașini de cusut de marcă germană, să achite diferite costuri (transport, taxe etc.), iar sumele cerute pentru aceasta ajung până la sute, chiar mii de Euro.

Până la acest moment, în județul nostru nu au fost semnalate astfel de cazuri de înșelăciuni. Pentru ca cetățenii să nu cadă victime ale unor asemenea escrocherii, polițiștii le recomandă acestora să nu dea curs ofertelor de acest gen”, transmit reprezentanții IPJ Covasna.

Dacă sunteți victima sau aveți cunoștință despre comiterea vreunei infracțiuni, sesizați poliția în cel mai scurt timp.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.