ACTUALITATE 31 decembrie 2020

Mesajul prefectului de Covasna de Anul Nou: „Odată cu începerea vaccinării, avem speranța că viața noastră va reintra în normalitate”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1692 vizualizări

Prefectul județului Covasna, Iulian Todor, a transmis locuitorilor județului un mesaj în Ajun de Anul Nou, în care a mulțumit celor care au respectat regulile impuse de autorități și în care a vorbit de anul 2020 ca fiind cel mai greu din ultimii 30. Totodată, acesta a făcut apel la unitate, pentru că „indiferent de convingerile noastre politice, etnice, religioase ori de altă natură, boala nu alege, ne lovește pe toți cu aceiași perfidie și cruzime”.

Acum la finalul unui an atipic, care ne-a pus la grele încercări, testându-ne capacitatea de organizare și acțiune în lupta cu virusul SARS- COV-2, datorită căruia s-a extins pandemia de COVID-19, boala care a făcut multe victime la nivel național și local, împotriva căreia au luptat toate cadrele medicale și autoritățile statului, nu vreau să fac în aceste momente un bilanț al activității mele.

Aș fi deosebit de onorat dacă locuitorii județului Covasna, cei care au dezvoltat activități  pe teritoriul nostru, sau au avut plăcerea și ocazia să ne viziteze, în acest an, ar aprecia eforturile mele de a face tot ceea ce a stat în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Covasna.

Am traversat împreună cel mai greu an din ultimii 30 de ani. Mă gândesc la problematica deosebit de dificilă pe care Instituția Prefectului – Județul Covasna, a avut-o de gestionat, în primul rând lupta cu COVID-19, pe care din păcate unii dintre semenii noștri au pierdut-o pentru totdeauna. Transmit condoleanțe tuturor celor care au trecut prin această grea încercare. Personal, am făcut tot ce a depins de mine pentru prevenirea răspândirii acestei infecții, de pe urma căreia am avut și eu de suferit asemenea multora dintre dvs. Aș aminti și de cele două scrutine (alegerile locale și parlamentare), care au fost niște activități de etapă, mai mult sau mai puțin împlinite, prin perspectiva bunăstării noastre viitoare.

Vreau să mulțumesc tuturor locuitorilor județului Covasna care ne-au înțeles și ne-au fost alături, respectând măsurile indicate de specialiști și aprobate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență. Aduc mulțumiri și recunoștința mea tuturor cadrelor medicale care au fost în linia întâi, celorlalte instituții deconcentrate ale statului cu sedii în județul nostru, sau care desfășoară activități pe teritoriul județului Covasna, care s-au implicat direct prin participarea cu resurse umane și materiale în activitatea de oprire a răspândirii noului coronavirus, cât și celor care au sprijinit prin donații și sponsorizări sau prin donarea de sânge sau plasmă, acțiunile de salvare a vieților semenilor noștri. Nu în ultimul rând vreau să apreciez activitatea reprezentanților mass-media, care ne-au fost alături și au înțeles eforturile noastre pentru o bună și corectă comunicare a măsurilor stabilite și a statisticilor evoluției pandemiei.

Odată cu începerea vaccinării, avem speranța că viața noastră va reintra în normalitate, ne vom putea iarăși vedea, saluta și îmbrățișa cu cei dragi. Dacă ar fi să tragem o concluzie de pe urma acestui an, aș spune că indiferent de convingerile noastre politice, etnice, religioase ori de altă natură, boala și suferința nu alege, ne lovește pe toți cu aceiași perfidie și cruzime. Am încrederea că toți covăsnenii vor înțelege că numai împreună putem răzbi și numai împreună putem fi fericiți!

Vă doresc să petreceți cu bucurie trecerea în Noul An 2021. Multă sănătate, fericire, bucurii și împliniri în plan personal și profesional! LA MULȚI ANI DRAGI COVĂSNENI! LA MULȚI ANI ROMÂNIA!”, este mesajul transmis în Ajun de Anul Nou de prefectul Județului Covasna, Iulian-Constantin Todor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.