ACTUALITATE 21 martie 2020

Mesaj RO-ALERT pentru coronavirus!

de Iulia Drăghici - Taraș | 1761 vizualizări

Autoritățile au transmis sâmbătă seara un mesaj cu serviciul RO-Alert, pentru informarea publicului despre măsurile de protecție pentru a împiedica răspândirea virusului COVID-19. 

RESPECTAȚI recomandările pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus COVID-19. RĂMÂNEȚI în casă, pe cât posibil! EVITAȚI contactul direct sau apropiat cu alte persoane! MENȚINEȚI distanța de minimum 2 m față de ceilalți! NU ATINGEȚI suprafețe pe care au pus mâna și alte persoane! FERIȚI-VĂ de zonele aglomerate! SPĂLAȚI-VĂ pe mâini cât mai des posibil! NU VĂ ATINGEȚI cu mâinile fața, nasul, gura sau ochii! ASIGURAȚI-VĂ că regulile sunt respectate și de vârstnici. Ei sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. INFORMAȚI-VĂ: https://stirioficiale.ro/”, se arată în mesaj.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Acesta este folosit „în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile”, potrivit site-ului RO-ALERT. 

În această perioadă rămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați. Acesta se evită numai prin măsurile de izolare și distanțare socială. Evitați expunerea persoanelor vârstnice din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil. Vă rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în această perioadă!”, a scris pe pagina sa de Facebook și secretarul de stat Raed Arafat.

Cea mai recentă informare oficială a autorităților covăsnene, de vineri, 20 martie, arată că „în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Pentru 20 persoane rezultatul primelor probe este negativ iar pentru o persoană, se așteaptă rezultatul. Alte 1152 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, potrivit Prefecturii. Numărul bolnavilor se ridică la șapte. 

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, sâmbătă au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.