ACTUALITATE 2 septembrie 2021

Medici noi angajați la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1264 vizualizări

Unde mai sunt necesități și care sunt perspectivele pentru perioada următoare 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna a angajat în ultimele trei luni șapte medici noi, au informat miercuri, într-o conferință de presă, reprezentanții unității spitalicești. Cea mai recentă angajare este la Secția de Boli Infecțioase. 

De alaltăieri, 30 august, avem o nouă colegă la Secția de Infecțioase. Am reușit să angajăm un medic specialist în boli infecțioase. Dacă discutăm de angajări noi, dați-mi voie să vă spun că în perioada precedentă, de trei luni, am organizat un număr de șapte examene pentru medici și am reușit să angajăm șapte medici specialiști: doi de medicină de Urgență, doi de Pediatrie, unul de Boli Infecțioase, unul de Reumatologie și unul de Terapie Intensivă. Ne-am axat în acest an în principal pe activitatea de Urgență. Medicii pediatrii au fost angajați pe secția de Urgență, cei doi medici de Urgență, evident, la aceeași secție, iar noua colegă de Terapie Intensivă lucrează de la 1 iulie la Secția de Terapie Intensivă. Pe partea de boli infecțioase a fost evident că avem nevoie, dar am avut și în structura noastră post pentru a angaja medic de boli infecțioase. Așa că în valul ce urmează avem și personal nou”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, managerul Spitalului Județean, András Nagy – Róbert. 

În acest context a precizat și că în 17 septembrie este programat un nou concurs, pentru ocuparea unui post în specialitatea de Medicină Internă. 

Pentru anul acesta suntem în regulă. Efectivul de medici este suficient. În perspectivă, vrem să mai suplinim personalul tot la Urgență. Avem rezidenți de diferiți ani la secția de Urgență. Vrem să avem două linii de gardă de Terapie Intensivă. Pe de altă parte, laboratorul de Imagistică Medicală ar trebui și din acest punct de vedere atins. Am cumpărat, știți, în 2019, niște echipamente performante, digitale de radiologie și imagistică medicală, dar personalul a rămas constat din acest punct de vedere și este o prioritate pentru noi angajarea de medic de imagistică medicală. La fel, în perspectivă, vrem să suplinim personalul în laboratorul de analize medicale, la compartimentul de Nefrologie. Compartimentul de Oncologie este la fel o țintă, de a avea patru medici în perioada următoare. Secția de Chirurgie în anii următori”, a mai spus managerul. 

La Spitalul Județean sunt în total 943 de angajați, dintre care 138 de medici. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.