ACTUALITATE 2 decembrie 2021

Medic din județul Covasna, decorat de președintele României, cu prilejul Zilei Naționale

de Iulia Drăghici - Taraș | 2693 vizualizări

Reușita doctorului Claudia Bândea a fost evidențiată și în cadrul ceremoniei de la Sfântu Gheorghe 

Medicul Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia“ din Sfântu Gheorghe, Claudia Bândea, care este totodată și medic de familie în reședința de județ, a fost decorat de președintele României, în contextul celebrării Zilei Naționale. 

Doctorul a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili. Ceremonia oficială a avut loc în 30 noiembrie, la Palatul Cotroceni. 

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în semn de înaltă apreciere a serviciilor pe care le-au adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute, precum și a înaltului profesionalism dovedit,  Președintele României, domnul Klaus Iohannis  a conferit, doamnei Claudia BÂNDEA medic șef la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia“, Ordinul „Meritul Sanitar“  în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili”, au transmis militarii covăsneni. 

Momentul a fost marcat și în cadrul ceremoniei de sărbătorire a Zilei Naționale, de miercuri, din fața Grupului Statuar „Mihai Viteazul”, când comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe a prezentat mulțimii prezente vestea.

Vă dau o veste extraordinară pe care am primit-o ieri. Este legată de medicul garnizoanei. (...) Pentru cei care nu știți, doamna doctor Bândea a fost sufletul centrului de vaccinare deschis aici la Sfântu Gheorghe, la Batalionul 22. A acumulat foarte multe ore suplimentare,(...) a muncit foarte mult. S-au vaccinat acolo la început veteranii și văduvele de război, ulterior pensionarii, rezerviștii militari de peste 65 de ani, apoi personalul militar și familiile acestora. În a doua parte, centrul de vaccinare a fost deschis publicului. (...) Cred cu prisosință că doamna merită această medalie. Mai mult decât atât, doamna doctor este și medic de familie în orașul Sfântu Gheorghe, are foarte mulți pacienți, este un medic foarte apreciat, empatic cu pacienții și mai mult decât atât este un medic foarte bun”, a spus comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe și al Centrului Militar Județean Covasna, locotenent colonelul Dorin Neagu. 

Dr. Claudia Bândea s-a făcut remarcată la începutul campaniei de vaccinare și cu o serie de postări publicate pe pagina sa de Facebook, cu întâmplări de suflet și experiențe trăite alături de veteranii de război și nu numai, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID, care au atras sute de comentarii, aprecieri și distribuiri. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.