ACTUALITATE 4 iunie 2020

Materiale feroase, furate dintr-o curte din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1515 vizualizări

Printre cei bănuiți de comiterea faptei este și un copil de 11 ani 

Un copil de doar 11 ani este bănuit de polițiștii din Sfântu Gheorghe că ar face parte dintr-un grup care săptămâna trecută a furat dintr-o curte din reședința de județ mai multe materiale feroase, pe care, ulterior le-au valorificat la un punct de colectare. Alți doi tineri, în vârstă de 20 și 26 de ani sunt cercetați în același caz. 

La data de 25.05.2020, în jurul orei 09.00, Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că în perioada 22.05.2020 - 25.05.2020 persoane necunoscute au pătruns în curtea unui imobil din municipiu, prin escaladarea gardului, de unde au sustras o cantitate de materiale feroase.

În urma unor activități cu specific polițienesc, au fost identificate trei persoane, doi tineri de 20 și 26 de ani și un minor de 11 ani bănuiți de săvârșirea infracțiunii. 

Polițiștii au  stabilit că în data de 23.05.2020, în jurul orelor 13.00, aceștia ar fi pătruns în incinta imobilului, prin escaladarea gardului împrejmuitor, de unde ar fi sustras mai multe materiale feroase pe care ulterior le-ar fi valorificat la un punct de colectare”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna, transmis miercuri. 

Pentru că nu răspunde penal, potrivit art. 113 alin.1 Cod Penal, polițiștii au luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, care va dispune măsuri conform competențelor în cazul minorului. 

Polițiștii spun și că prejudiciul a fost recuperat în totalitate, dar și că cercetările sunt continuate de sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.