ACTUALITATE 2 aprilie 2021

IPJ și IJJ Covasna: măsuri pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în acest sfârșit de săptămână

de Iulia Drăghici - Taraș | 1461 vizualizări

În acest sfârșit de săptămână, forțele de ordine sunt pregătite să intervină atât pentru a menține ordinea publică, dar și pentru a acorda sprijin cetățenilor în cazul unor situații de urgență, respectiv pentru a preveni activitățile și comportamentele care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Precizăm că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, va fi permisă circulația persoanelor, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

De asemenea, accesul în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

Celelalte măsuri de protecție sanitară dispuse pe timpul stării de alertă rămân valabile.

Pe raza județului Covasna în noaptea de 3 spre 4 aprilie peste 100 de polițiștii și jandarmi vor acţiona în sistem integrat pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, echipe mixte de polițiștii și jandarmi, împreună cu reprezentanții instituțiilor partenere vor desfășura activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.

Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de o importanță crucială în această perioadă.

Dorim, să reiterăm faptul că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni răspândirea COVID-19!

Pentru respectarea regurilor privind adunările publice în perioada stării de alertă, amintim că numărul de participanți la astfel de manifestări este de maxim 100 de persoane și totodată, regulile de protecție sanitară trebuie respectate, inclusiv la manifestări de acest gen.

Forțele de ordine vor asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și vor urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

În numele celor două structuri M.A.I, dorim să urăm sărbători luminate și sănătate tuturor celor care, în aceste zile, sărbătoresc Paștele.

Sursa: Comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.