ACTUALITATE 8 aprilie 2020

Măști textile, distribuite în mai multe magazine din Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 2617 vizualizări

Primul lot cu 1.500 de bucăți se împarte începând de miercuri

Municipiul Târgu Secuiesc a mai făcut un pas în demersul de a lupta împotriva coronavirusului. Mai multe organizații s-au unit ca să dea comunității ceea ce are nevoie și exact ceea ce lipsește, adică materiale de protecție – în acest caz: măști. Miercuri, 1.500 de bucăți de măști textile sunt distribuite pentru a fi împărțite gratuit în magazinele din oraș.

Să cooperăm împreună să menţinem Municipiul Târgu Secuiesc un oraş fără virus!

Astăzi, lângă declaraţiile pe propria răspundere imprimate puteţi obţine şi mască din următoarele magazine: Bertis 9, Bertis 10, Mitu-Ház, Bene, Benedek, Kaufland, Penny, Lidl, Profi, Csemege, Anda-Panda, ambele magazine Diószegi şi ambele magazine Amigo.

Pentru măşti materia primă a fost sponsorizată de Asociaţia Wegener Pro Sanitate, de asemenea, cine vrea să facă muncă voluntară, găseşte material croit la poarta fabricii New Fashion”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc miercuri, prin intermediul Facebook.

Totodată, aceștia ne-au spus că un nou lot de 1.500 de măști va fi dus în magazine de îndată ce se va finaliza distribuirea primului.

Demersul promovat de autoritățile locale este posibil datorită Asociaţiei Wegener Pro Sanitate, Asociaţiei Femeilor, Asociaţiei Manufactură Felsőháromszék şi membrilor Bisericii Reformate.

Ministerul Sănătății din România a transmis, în această perioadă, a pandemiei de coronavirus că, în lipsa măștilor chirurgicale, și cele textile sunt utile, chiar dacă inițial s-a spus altfel.

„IMPORTANT!

  • Măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile.
  • Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului.
  • Păstrarea distanței fizice și a igienei riguroase a mâinilor sunt principalele metode de prevenire a coronavirusului.
  • Chiar dacă purtăm mască, trebuie să păstrăm o distanță de minimum 3 pași mari față de ceilalți. Ne dezinfectăm/spălăm pe mâini înainte și după ce ne punem măștile și nu le atingem când le purtăm.
  • După fiecare purtare măștile textile trebuie spălate: este suficientă o spălare la mașina de spălat.

Centrul american pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) a revenit asupra recomandărilor anterioare făcute în contextul pandemiei și în prezent consideră că purtarea măștilor simple din textile ar putea încetini răspândirea coronavirusului.

Astfel de măști sunt utile în special în locurile unde distanța fizică este dificil de menținut: cozi, magazine sau farmacii mici, mijloace de transport aglomerate, etc.

Această recomandare poate fi folosită ca o măsură suplimentară de sănătate publică.

CDC subliniază că astfel de măști nu trebuie purtate de copiii sub 2 ani sau de persoane cu probleme respiratorii”, a informat Ministerul Sănătății.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.