ACTUALITATE 13 octombrie 2021

Mașină nouă de pompieri la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1411 vizualizări

Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului ar urma să primească încă o mașină pentru stingerea incendiilor, a spus, în cadrul cele mai recente ședinței de Consiliu Local, primarul Raul Urdă. În acest context, s-a vorbit și despre necesitatea construirii unui nou garaj pentru autospecialele pompierilor. 

Va veni o mașină de pompieri la Întorsura Buzăului, o mașină în valoare de 260.000 de euro. Domnul inspector șef Simtea a fost cu noi la unitatea de pompieri și am găsit o modalitate de a o gara. Vom permite ca în acest an mașina să fie pusă în garajul pe care l-am cumpărat chiar vizavi de pompieri. E o clădire mare, care permite să intre și un buldo și o mașină de pompieri și în spate mașina de măturat. Este o ocazie care nu vine în fiecare zi. Adică în 10 ani de zile nu am avut o mașină nouă. Acum vom avea. (...) Promitem că până la anul rezolvăm și cu garajul, facem un garaj, poate împreună cu Consiliul Județean, un garaj modern, normal, civilizat pentru mașina de pompieri, să nu plece cu mașina înghețată la intervenții. Până la anul le voi permite să stea în acest garaj al nostru. (...) Să dea Dumnezeu să nu avem nevoie de ea! E o mașină 4x4, mai înaltă decât cele obișnuite, o mașină performantă”, a spus, în ședința din 29 septembrie, primarul Raul Urdă. 

Până în prezent, autospeciala nu a sosit, însă promisiuni sunt că ar trebui să fie adusă într-o săptămână. 

După spusele domnului inspector-șef în maxim o săptămână ar trebui să ajungă. (...) Băieții, pompierii de la Întorsura, merg să învețe să utilizeze această mașină, la Sfântu Gheorghe. Fac instructaj ca să știe să utilizeze această mașină”, ne-a declarat marți primarul Raul Urdă, care a reamintit faptul că înțelegerea a fost ca autoritățile să pună la dispoziție un garaj. 

ISU Covasna nu a oferit detalii pe subiect. 

(A contribuit și David Leonard Bularca)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.