ACTUALITATE 23 martie 2012

Marş pentru viaţă, sâmbătă la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 91 vizualizări

Municipiul Sfântu Gheorghe se raliază oraşelor din ţară în care vor avea loc sâmbătă 'marşuri pentru viaţă'.

Preotul Ciprian Staicu, consilier cultural al Eparhiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, a declarat că la marşul de la Sfântu Gheorghe vor participa între 100 şi 150 de persoane, care vor porni de la Catedrala Ortodoxă şi vor străbate centrul municipiului până în Piaţa 'Mihai Viteazul'. Pe traseu se vor face scurte opriri şi se vor rosti rugăciuni pentru copiii nenăscuţi. În cadrul adunării din Piaţa 'Mihai Viteazul' vor fi rostite alocuţiuni de către preoţi, psihologi şi sociologi, care vor vorbi atât despre implicaţiile religioase ale avorturilor, cât şi despre impactul demografic.

Tot sâmbătă vor fi premiaţi copiii care au participat la un concurs de desene, poezie şi eseuri având ca temă 'Bunavestire-Ziua mamei', iar câştigătorii vor beneficia şi de un pelerinaj la mai multe mănăstiri din eparhie.

'Marşul reprezintă o pledoarie pentru viaţă (...) Aşa cum spunea mentorul nostru părintele Ilie Moldovan trebuie să avem grijă că ne piere neamul', a declarat preotul Ciprian Staicu.

Marşul de la Sfântu Gheorghe este organizat de Centrul Ecleziastic de Documentare 'Mitropolit Nicolae Colan' şi Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, sub patronajul Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.

Marşuri pentru viaţă vor avea loc sâmbătă în aproape 20 de oraşe din ţară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.