ACTUALITATE 20 martie 2019

Mare „tensiune” la ISU Covasna: exercițiu în Gara din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 745 vizualizări

Pompierii au făcut cunoștință cu locomotiva electrică care funcționează la 27.000 volți

Pompierii covăsneni derulează în această săptămână o serie de activități de pregătire tehnică privind acțiunea de stingere a incendiilor la un mijloc de transport feroviar în stația de cale ferată din Sfântu Gheorghe.

Personal din cadrul CFR Călători a prezentat astăzi pompierilor locomotiva electrică care funcționează alimentată de la linia de contact la o tensiune de 27000 volți.

Pregătirea pompierilor și perfecționarea procedurilor de intervenție reprezintă o preocupare permanentă în activitatea zilnică și au ca unic obiectiv siguranța cetățenilor”, transmit pompierii printr-o informare de presă.

ISU Covasna nu este la primul exercițiu de pregătire în Gara din Sfântu Gheorghe. În anii trecuți, aici s-a simulat chiar un incendiu produs la patru vagoane și totodată descoperirea unei grenade în apropierea stației.

Exercițiile sunt necesare în zonă, dat fiind faptul că nu de puține ori persoane au căzut victime electrocutării firelor de înaltă tensiune sau chiar a accidentelor feroviare. Chiar în mai 2018, un tânăr în vârstă de 14 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a urcat pe un vagon pentru a-și face o fotografie. Având în vedere că fiecare minut contează în salvarea oamenilor și a bunurilor, pregătirea pompierilor nu este niciodată de prisos.

(Sursă foto: Facebook/ISU Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.