ACTUALITATE 13 februarie 2018

VIDEO Marcajele rutiere în Sfântu Gheorghe vor fi realizate de primărie

de Iulia Drăghici - Taraș | 477 vizualizări

Pe lista de achiziții a bugetului care urmează să fie aprobat se găsește un aparat de marcat

Marcajele rutiere de pe străzile aflate în administrarea municipiului Sfântu Gheorghe vor fi realizate, începând din această vară, de primărie. Primarul Antal Árpád susține că astfel se va putea controla mai ușor calitatea lucrărilor executate.

În contextul în care marcajul rutier de pe circulatul drum din reședința de județ, 1 Decembrie 1918,  aproape că nu se mai vede, deși reabilitarea drumului a fost încheiată la sfârșitul toamnei, primarul Antal Árpád a transmis luni, în cadrul unei conferințe de presă, că din vară aceste lucrări nu se vor mai externaliza, ci vor cădea în sarcina primăriei.

„Pe 1 Decembrie lucrările au fost finalizate în toamnă și marcajul de toamnă nu este echivalent cu marcajul de vară. Dacă vă veți uita în buget, veți vedea că apare acolo un aparat de marcat. Practic, nu mai vreau să licităm marcajul rutier în oraș. Este una dintre acele activități care nu sunt foarte rentabile. Acum, dacă nu mă înșel, o firmă din Suceava marchează străzile din Sfântu Gheorghe. Ei au un buget de timp limitat. Vin, dar dacă o mașină rămâne în parcare nu mai pot marca”, a explicat primarul.

Acesta a subliniat că se va observa o diferență a lucrărilor după ce instituția pe care o conduce va realiza aceste marcaje.

„E o problemă pe care o vezi foarte greu când se face marcajul pentru că în momentul în care e marcat ți se pare ok și îți dai seama după cinci luni dacă este sau nu așa. Un marcaj sănătos se face vara, noaptea, când nu este circulație și așa mai departe. Deci ne propunem ca începând din acest an să facem în regim propriu tot ce înseamnă marcaje rutiere în oraș și veți vedea diferența”, a transmis  Antal Árpád.

În decembrie 2017, consilierii locali din Sfântu Gheorghe au aprobat înființarea unei firme de construcții a Primăriei. Cu un capital social de 500.000 de lei, societatea cu răspundere limitată va avea diverse atribuții, printre care: executarea  lucrărilor de  construire,  modernizare și întreținere a străzilor și a drumurilor, verificarea stării tehnice a străzilor, întreținerea semnalizării verticale și orizontale, completarea sau refacerea izolată a marcajelor  pe partea carosabilă, corecții ale marcajelor; întreținerea și curățarea șanțurilor și a rigolelor; cosirea spațiilor verzi de pe marginea drumurilor; întreținerea  și curățarea malului/marginii pâraielor sau îndepărtarea zăpezii de pe marginea drumului.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.