ACTUALITATE 9 mai 2010

Marșul poștașilor covăsneni

de Covasna Media | 461 vizualizări

Un număr de 50 de poștași din județul nostru au participat sâmbătă la faza județeană a competiției profesional-sportive intitulată Marșul Factorilor Poștali.

La linia de start s-au aliniat 26 de poștărițe și 24 de poștași, care au avut de parcurs pe o distanță de 4.000 de metri fetele și 7.000 de metri băieții.

În Covasna, concursul a fost organizat de Oficiul Județean de Poștă, iar primii trei câștigători - atât la fete, cât și la băieți - vor participa la etapa regională a competiției, care va avea loc în data de 22 mai și va fi urmată de etapa națională.

Cei mai buni mărșăluitori dintre poștașii calificați la etapa națională au șansa ca în toamnă să participe la Balcaniada Factorilor Poștali.

În decursul anilor, postașii români și-au construit o reputaţie serioasă la Balcaniadă, reușind să câștige zeci de medalii de aur, argint și bronz.

Ediţia din 2009 a Balcaniadei a fost găzduită de stațiunea Samsun, Turcia, și a adus României o medalie de aur la individual fete. Alte două medalii de argint au fost câștigate în competiția pe echipe, postașii români reușind să ocupe treapta a doua a podiumului, atât în competiția fetelor, cât și în competiția băieților.

Marșul Factorilor Poștali este o competiție profesional-sportivă organizată anual de Compania Naționala Poșta Română. Debutul întrecerii a avut loc în anul 1977, la București. (A.S.)

Teme articol: mars postasi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.