ACTUALITATE 28 noiembrie 2017

Manual de educare pentru bicicliști

de Covasna Media | 633 vizualizări

Asociația Turul Madár lansează un manual de educare pentru bicicliști, cu rolul de a promova circulația corectă pe drumurile publice. Broșura a fost realizată prin cadrul programului Tandem Bike Academy, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna. Acest manual este ușor de utilizat fiind în același timp și o lectură plăcută. Materialul este structurat pe opt capitole importante și dorește să asigure un caracter informativ, oferă informații utile atât pentru bicicliștii începători cât și pentru cei experimentați. Explicațiile sunt însoțite și de imagini și schițe color.

În primul capitol sunt prezente argumentele pro și contra referitoare la practicarea ciclismului și sunt câteva sfaturi în alegerea bicicletei perfecte. În capitolele doi apar cele mai importante prevederi legale referitoare la practicarea ciclismului precum și regulile de circulație, care sunt obligatorii pentru toți bicicliștii, participanți la trafic. În capitolul trei sfaturi utile pentru ca toți bicicliștii să ajungă la destinație în siguranță cu respectarea regulilor de circulație și care sunt cele mai frecvente situații întâlnite în trafic, precum și situațiile de pericol, oferind sfaturi utile pentru aceste cazuri. Următorul capitol asigură informații despre echipamente, întreținerea și reparare bicicletei. În capitolul cinci, sunt prezentate soluții de prim ajutor în caz de accident, cum să te comporți în caz de accident, care este procedura de urmat și ce va trebui să faci în astfel de situații. Ultimele trei capitole sunt capitole informative, despre drumurile de ciclism marcate, ateliere de reparații, închirieri, pagini web.

Pe lângă manual, s-a finalizat și realizarea poligonului pentru biciclete având ca scop educarea tinerilor, cum să circule corect cu bicicleta pe drumurile publice. Programul Bike Academy, continuă și anul viitor, așteptăm înscrierile pe www.turuliroda.ro.

Manualul este disponibili la sediul Asociației Turul Madár, Casa cu Arcade. Pentru mai multe informații ne puteți contacta pe adresa de email info@turuliroda.ro.

Proiectul Tandem Bike Academy a fost susținut de Direcțiunea pentru Sport și Tineret Covasna și Primăria Municipiului Sf. Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.