ACTUALITATE 8 martie 2017

Manifestările dedicate Zilei maghiarilor de pretutindeni vor începe duminică, la Târgu Secuiesc

de Agerpres | 1000 vizualizări

Manifestările dedicate Zilei maghiarilor de pretutindeni vor începe duminică, 12 martie, în municipiul Târgu Secuiesc cu o expoziţie dedicată eroilor Revoluţiei de la 1848 şi vor continua, până pe data de 15 martie, cu mai multe acţiuni comemorative în şcoli, biserici şi diferite spaţii publice.

Potrivit programului dat publicităţii de către organizatori, pe 14 martie vor avea loc ceremonii la monumentele de la Casinul Nou şi Vârful Nyerges, urmând ca festivităţile principale să se desfăşoare a doua zi în parcul din centrul municipiului Târgu Secuiesc.

Conform tradiţiei, acestea vor începe cu o paradă a husarilor (ostaşi din cavaleria maghiară - n.r.), respectiv a păstrătorilor de tradiţii, şi a căruţelor venite din localităţile învecinate, care vor defila în centrul localităţii timp de aproximativ o oră.

Depunerile de coroane de flori, discursurile autorităţilor şi ale invitaţilor, precum şi programul artistic vor avea loc la statuia revoluţionarului Gábor Áron, născut în urmă cu 200 de ani în judeţul Covasna, la comanda căruia au fost turnate tunurile folosite de localnici în timpul Revoluţiei paşoptiste.

Organizatorii au anunţat că printre invitaţii din acest an se numără Tállai András, secretar de stat în Guvernul Ungariei.

Sărbătoarea se va încheia cu un spectacol festiv la Casa de Cultură Vigadó din localitate, la care intrarea publicului va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Manifestări dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vor avea loc pe 15 martie şi în alte localităţi din judeţul Covasna, printre care municipiul Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.