ACTUALITATE 26 iunie 2011

Manifestări militare de Ziua Drapelului naţional

de Covasna Media | 89 vizualizări
Ziua Drapelului naţional a fost marcată ieri la Sfântu-Gheorghe printr-o ceremonie militară ce a avut loc la Monumentul Ostaşului Român din zona Gării, la eveniment luând parte subprefectul Valentin Ionaşcu, precum şi comandantul Garnizoanei Sfântu- Gheorghe, colonelul Vasile Cristea. Subprefectul Valentin Ionaşcu a subliniat în discursul său importanţa Drapelului ca semn distinctiv al Statului, arătând că acesta a devenit

Ziua Drapelului naţional a fost marcată ieri la Sfântu-Gheorghe printr-o ceremonie militară ce a avut loc la Monumentul Ostaşului Român din zona Gării, la eveniment luând parte subprefectul Valentin Ionaşcu, precum şi comandantul Garnizoanei Sfântu- Gheorghe, colonelul Vasile Cristea.

Subprefectul Valentin Ionaşcu a subliniat în discursul său importanţa Drapelului ca semn distinctiv al Statului, arătând că acesta a devenit primul simbol modern al suveranităţii poporului român care, în frământata sa istorie, a agreat şi folosit simboluri menite să-i insufle încrederea şi să ateste convingător lumii hotărârea nestrămutată de a-şi păstra fiinţa naţională.

„(...) Drapelul a fost, este şi nu va înceta să fie simbolul românismului şi al României întregite. El reprezintă unitatea, independenţa şi tăria românilor, alături de istoria, limba şi credinţa lor. Pentru toate acestea, tricolorului trebuie să i se acorde onorul permanent şi să fie păstrat cu sfinţenie”, a arătat Valentin Ionaşcu.

Onorul la Drapel a fost prezentat de Garda de onoare, iar garda purtătoare de Drapel s-a deplasat în locul de înălţare a acestuia. După prinderea drapelului pe catarg, preotul militar a rostit binecuvântarea şi a sărutat drapelul, gest realizat şi de oficialităţile prezente la ceremonie.

Imnul Naţional a fost intonat odată cu înălţarea drapelului de către gardă, iar ceremonia publică de înălţare s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare şi cu prezentarea onorului la drapelul înălţat pe catarg.

26 iunie este  Ziua Drapelului Naţional, fiind marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 27 iunie 2011
Cine si-a gasit sa vorbeasca de patriotism...un tradator.
lili, 27 iunie 2011
UDMR aflat la guvernarea Romaniei a participat?! dl Basescu spunea ieri ca; "Adesea, daca mergi pe strada, vezi oameni care trec pe langa tricolor ca pe langa un stalp de iluminat. Este proba citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.