ACTUALITATE 9 martie 2020

Manifestări de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, anulate la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1636 vizualizări

Măsura a fost luată în contextul restricțiilor anunțate de autorități în încercarea de a evita răspândirea noului coronavirus

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în acest an nu vor fi ținute acele manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni care implică un număr mai mare de 1.000 de participanți. Aceleași măsuri au fost luate și la Târgu Secuiesc.

„Având în vedere deciziile luate la nivel guvernamental și situația în care se află astăzi România și noi astăzi am luat câteva decizii care privesc evenimentele din municipiu. În primul rând, în ceea ce privește organizarea evenimentelor cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, de 15 martie. Practic acolo vorbim de o prezență de 8 -10.000 de persoane în fiecare an, deci cu siguranță sunt mai mult de 1.000 de persoane. Am luat decizia de a renunța atât la cele două marșuri care se organizează cu această ocazie, cât și la evenimentul principal din Piața Centrală, respectiv la evenimentul organizat tot duminică seara la teatru”, a spus Antal Árpád.

Totodată, comemorarea și depunerea de coroane vor avea loc, iar orașul va fi împodobit cu steagurile roşu-alb-verde.

Edilul a precizat că alte evenimente din reședința de județ încă nu intră deocamdată  sub incidența acestor măsuri.

„Pentru mâine a fost avizat de săptămâna trecută de ziua Libertății Secuiești o manifestare la care organizatorii au spus că vor participa în jur de 250 de persoane, am decis astăzi în comisia de avizare la care l-am invitat și de domnul Ágoston, directorul DSP, să formulăm câteva observații și recomandări, în senul să nu vină cetățeni cu autobuze din alte județe la acest eveniment, respectiv să păstreze o distanță de cel puțin un metru între persoanele care vor participa la acest eveniment”, a mai precizat Antal Árpád.

Măsuri similare au fost luate și la Târgu Secuiesc. Primăria a decis anularea tuturor evenimentelor organizate cu ocazia zilei de 15 martie.

Antal Árpád a făcut un apel către toți cetățenii orașului să anunțe autoritățile în caz că dețin informații despre persoane care se întorc în oraș sau în județ din zonele unde există persoane contaminate. 

„Eu cred că acest lucru este foarte important. Nu e bine să ținem în secret acest lucru pentru că ne facem rău nouă până la urmă”, a adăugat edilul.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.