ACTUALITATE 16 ianuarie 2018

Parcatul lângă „oprirea interzisă“, transformat de întorsureni în „dezbatere publică“

de Iulia Drăghici - Taraș | 4447 vizualizări

Discuțiile din online sunt lămurite de polițiștii covăsneni

O întreagă dezbatere publică, mai mult sau mai puțin civilizată, s-a născut lunile trecute pe un grup dintr-o rețea de socializare între membri ai comunității din Întorsura Buzăului. Subiectul discuțiilor a fost o manevră repetată de parcare în spațiul public, în centrul orașului. O parte dintre participanții la dezbaterea de pe Facebook susțineau că  oprirea mașinii în spațiul indicat printr-o fotografie este interzisă, în vreme ce alții luau apărarea șoferului, precizând că nu este vorba despre vreo ilegalitate.

Subiectul ne-a fost pus în vedere și nouă de către un cititor prin intermediul unui mesaj pe pagina de Facebook „Observatorul de Covasna – Covasna Media”, astfel că am solicitat un punct de vedere celor mai abilitați să ne lămurească, adică polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Covasna.  

Răspunsul ne-a fost livrat zilele trecute, așa că vă prezentăm în continuare răspunsul IPJ Covasna:

„Locul indicat, unde este oprit autoturismul, este situat în fața Bibliotecii Orășenești din orașul Întorsura Buzăului, în imediata vecinătate a intersecției D.N. 10 cu str. Ciucaș, fiind acostamentul lărgit al D.N. 10.

Indicatorul rutier de interzicere a opririi din fotografie marchează zona de început a restricției rutiere în zonă, fiind amplasat la o distanță de 25 de metri de colțul intersecției D.N.10 cu str. Ciucaș.

Având în vedere prevederile art.66 alin.1 din Regulamentul de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, semnificația indicatorului este valabilă doar pe întreaga lățime a părții carosabile și nu a acostamentului. Mai mult, administratorul drumului nu a restricționat oprirea pe acostament, nefiind montat indicator adițional cu referire la acest aspect.

Precizăm faptul că, în zona respectivă trotuarul este amplasat în fața Bibliotecii Orășenești, după acostament și spațiul verde și prin aceasta nu se poate considera că staționarea/oprirea/parcarea autoturismului stânjenește circulația pietonilor din zonă.

De asemenea, în situația dată nu se poate reține nicio abatere de la normele rutiere prin prisma prevederilor art. 141 – 144 din Regulamentul de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, motiv pentru care conducătorul autoturismului nu a fost sancționat”, este răspunsul oficial trimis de IPJ Covasna și semnat de inspectorul șef al inspectoratului, comisarul șef Eugen Palade.  

Așadar, verdictul oamenilor legii arată că în fapt parcarea pe acostamentul din fața Bibliotecii Orășenești din Întorsura Buzăului nu este una ilegală, cu toate că semnul de „Oprire interzisă” a indus în eroare o parte din cetățeni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.