ACTUALITATE 16 aprilie 2020

Managerul Spitalului Județean: „În perioada 1 – 10 aprilie, am testat dublu față de nivelul pe țară”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1638 vizualizări

Campania inițiată în rândul angajaților Spitalului Județean, de testare în masă pentru depistarea coronavirusului, a ridicat media testărilor COVID-19 în județul Covasna peste media națională, arată o analiză realizată, pe date ale Grupului De Comunicare Strategică, de managerului unității spitalicești. 

În țară, până în data de 14 aprilie, ora 13:00, datele oficiale preluate din comunicatul de presă al Grupului de Comunicare Strategică, s-au comunicat 70.907 de teste realizate. Asta înseamnă că pe 100.000 de locuitori vin 349 de teste. În județul Covasna, tot în această perioadă, s-au prelucrat un număr de 1454 de teste, asta înseamnă că noi suntem la mai mult decât dublu per 100.000 de locuitori, adică 692 de teste. În perioada 1 – 10 aprilie, am testat dublu față de nivelul de țară, adică în perioada în care noi am început campania de testare. (...) La spital am făcut, până în 14 aprilie, 703 teste, adică 2% din totalul efectuat în aceeași perioadă la nivel de țară”, a punctat managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert. 

Analiza vine în contextul în care, la nivelul spitalului din cele 946 de teste realizate în rândul angajaților, 65 au fost pozitive. 

Este normal ca din moment ce testezi, să identifici și cazuri în care se pozitivează rezultatul. Ca proporție, numărul de cazuri confirmate, raportat la numărul de teste efectuate la nivel de țară este 10,18%. Județul nostru se situează cu mult sub limita națională, adică 8,53% - la numărul de cazuri confirmate la numărul de teste confirmate. (...) Concluzia noastră este, din punct de vedere al conducătorilor de instituții, că am făcut un lucru pozitiv prin această testare. Dacă se testează toată lumea, e normal să iasă număr mare. (...) În continuare vom merge pe această strategie de testare. Din cele 1000 de teste rapide și în cadrul urgenței, în cazuri justificate o să fie testați și pacienții, ca să mergem înainte, să fim mai proactivi în identificarea cazurilor de boală”, a mai spus managerul. 

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Covasna au fost identificate 149 de persoane infectate cu SARS-COV-2, pe un total de 1454 de teste realizate la centre din București, Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe. 

Statistica din România actualizată în ziua de miercuri, 15 martie, arată că au fost prelucrate 74.827 de teste, dintre care au fost confirmate 7.216 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.