ACTUALITATE 3 decembrie 2020

Managerul Spitalului Județean: „Cine se gândește să se ducă la vot, indiferent de convingerea politică, poate să se ducă liniștit”

de Iulia Drăghici - Taraș | 716 vizualizări

În cabina de vot e risc mai mic de infectare cu SARS-COV-2 decât la magazin, spun reprezentanții SJU

Mersul la vot implică un risc mai mic de infectare cu noul coronavirus decât mersul la supermarket, au spus miercuri, într-o videoconferință de presă, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna. Problema, spune managerul András-Nagy Róbert​, este în această perioadă dată, mai degrabă, de evenimentele electorale ce implică adunări de persoane. 

Problema nu este votul. Problema vine de la evenimentele de campanie. Votul în sine prezintă un risc mai mic decât mersul la supermarket. S-a văzut la statisticile din America. Este o statistică făcută în câteva state în urma evenimentelor de campanie realizate de cei doi candidați, cu peste 1000 de susținători. Acolo s-a observat o creștere. Sunt publice aceste studii. (...) Dacă sunt în campanie și mă întâlnesc cu 1234 de persoane, riscul este mare. Când mă duc la vot, în secția de votare intră doar câteva persoane. Așa am observat la alegerile din toamnă. Era dezinfectant, m-am dus cu pixul meu, au intrat câte persoane, nu te intersectezi cu alte persoane, te duci cu masca. Riscul e chiar mic. (...) Cine se gândește să se ducă la vot, indiferent de convingerea politică, poate să se ducă liniștit”, a declarat miercuri managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

Și directorul medical, dr. Roșu Mátyás este de aceeași părere: „Merg la vot, respectând regulile. Dacă văd că sunt 200 de persoane care se îngrămădesc, fac o plimbare și revin peste două ore. Sau mă duc dimineața când nu e nimeni. (...) Ar fi problemă dacă am ieși masiv la vot, ceea ce nu cred că se va întâmpla”.  

Alegerile pentru Parlamentul României sunt programate pentru data de 6 decembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.