ACTUALITATE 23 septembrie 2021

Managerul SJU: „Cred că o să fie o perioadă de două luni în care o să fie foarte greu”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1290 vizualizări

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în continuă creștere. O arată și datele la nivel național, cât și cele de la nivel județean. Autoritățile au anunțat că au adoptat „Planul Județean de reziliență a rețelei sanitare față de recrudescența COVID-19”. Spitalul Județean a crescut numărul paturilor de ATI COVID și este pregătit să adopte și alte măsuri, care, deși sunt în beneficiul pacienților infectați cu SARS-COV-2, sunt în același timp și în detrimentul altor pacienți. 

Analiza ultimelor săptămâni pe numărul internărilor COVID la SJU arată o creștere de aproape 10 ori a pacienților cu SARS-COV-2. În acest context, managerul Spitalului Județean de Urgență Covasna spune că se așteaptă la o perioadă grea în următoarele luni, dar speră că valul patru nu va fi la fel ca al treilea, care a fost „groaznic din punct de vedere al spitalului și al gravității cazurilor”. 

Cred că o să fie o perioadă de două luni în care o să fie foarte greu. De două săptămâni a început școala. Cred că pe la începutul lui octombrie o să avem, la nivel de județ, cifre raportate zilnic undeva pe la 50. Asta înseamnă că și cazurile active, categoric, o să crească. Trebuie să ne uităm și pe partea cealaltă. La nivel de județ sunt aproape 9.000 de cazuri identificate (n.red. de la începutul pandemiei). Eu am triplat acest număr, am făcut un calcul matematic simplist împreună cu colegii. Plus vaccinații. O să ajungem la o acoperire cât de cât acceptabilă de imunizare. Ca o concluzie, sper să nu fie atât de grav cum a fost valul trei. Din punctul nostru de vedere, al activității spitalului, al gravității cazurilor, valul trei a fost groaznic. Sper să nu ajungem să fie așa de lung cum a fost valul trei. Sper să am dreptate în această previziune. Pe partea cealaltă, la fel observ că este o creștere foarte abruptă. Vorbim de zile. Pe când, în vară, erau săptămâni când nu era niciun caz suspect, iar în momentul de față opt, 10, 12 persoane se prezintă la urgențe cu o simptomatologie specifică, cu semnul întrebării la boală și la testare ies pozitivi. Încă suntem la început, dar sper să nu fie atât de grav cum a fost în primăvară”, a spus managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

În prezent, la nivel județean sunt aproape 150 de cazuri active, cele mai multe, 80, la Sfântu Gheorghe. În spital sunt aproape 30 de pacienți confirmați internați. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.