ACTUALITATE 3 februarie 2022

Managerul SJU Covasna: „Urgența nu e centru de testare COVID!”

de Iulia Drăghici - Taraș | 998 vizualizări

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Fogolyán Kristóf”  din Sfântu Gheorghe face apel la cetățenii județului să nu trateze Unitatea de Primiri Urgențe drept centru de testare COVID-19, pentru că aglomerează activitatea de aici și astfel nu vor mai primi sprijinul de care au nevoie pacienții care chiar sunt între viață și moarte. 

Urgența nu este centru de testare. Urgența este pentru urgențe, pentru acele situații în care am o problemă medicală, nu pentru a obține un test negativ sau pozitiv. Pentru acest lucru sunt căile stabilite: medic de familie sau Direcția de Sănătate Publică. Încă o dată subliniez: Urgența, chiar și modulară, nu este centru de testare”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert.

Tot acesta a precizat că dacă într-o perioadă normală, numărul pacienților care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe ajunge la 100 în câteva zile sau o săptămână, în ultimele zile sunt aproape 100 de cazuri pe zi. 

Vin cu mesajul înainte de a escalada această problemă, ca să nu îi suprasolicităm pe colegii de la Urgență”, a punctat András-Nagy Róbert. 

Mesajul vine și în contextul în care numărul pacienților infectați cu noul coronavirus internați la Spitalul Județean de Urgență Covasna înregistrează o creștere importantă, potrivit datelor din 2 februarie. La ora de referință 13:00, sub atenția medicilor de aici erau 61 de pacienți confirmați.  

Este în creștere și numărul cazurilor la nivel județean. În ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 190 de noi îmbolnăviri. Incidența a ajuns la 6,51 la mie, iar gradul de ocupare al paturilor de spital destinate pacienților COVID este de 44,13%, potrivit datelor furnizate de Prefectură. 

Din acest motiv, dar și pentru că între 50 și 60 de angajați sunt indisponibili din cauza COVID (fie în izolare, carantină sau infectați), de luni, 7 februarie și până la sfârșitul lunii curente în Spitalul Județean se vor sista o serie din intervențiile chirurgicale pentru pacienții cronici. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.