ACTUALITATE 16 decembrie 2021

Managerul SJU Covasna: legislația privind sporurile pentru COVID nu este morală, etică și corectă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1225 vizualizări

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna, András-Nagy Róbert spune că legislația privind acordarea sporurilor COVID nu este morală, etică și corectă, pentru că dezavantajează anumite categorii de angajați. 

Nu este corect împărțit sporul pe condiții de muncă, mai ales pe zonele de activități COVID. Întotdeauna am spus: este importantă și munca personalului administrativ, cât este și munca personalului medical. Asta însemnând că în momentul de față, prin lege, nu este permis ca instalatorul sau electricianul să primească un spor în măsura în care lucrează într-o zonă COVID. Nu mi se pare moral, etic, corect. Este legal, pentru că este lege, dar ca observație, nu este corect. Pe partea cealaltă, împărțirea, într-o anumită măsură, este incorectă, ne-etică, imorală. Dau exemplul Terapiei Intensive. La noi, Terapia Intensivă a lucrat dublu, însemnând că am avut și pacienți COVID și non-COVID. Sporul se acordă în cazul lor doar pe perioada cât au fost pe zona de COVID. Există un grafic de lucru. La fel este și Chirurgia, Neurologia, linia de gardă de interne. Spre exemplu, medicul de gardă de neurologie, chiar dacă a trombolizat un pacient, vă dau exemplu concret, pe timp de gardă, nu primește spor. Aceste inegalități și inechități, pe lângă faptul că a crescut bugetul de salarii, la nivel de Casă, la nivel de spital, dau motiv, ocazie la niște nedreptăți care ajung și la noi”, a spus miercuri, într-o conferință de presă, managerul SJU, András-Nagy Róbert. 

Tot acesta a punctat și că potrivit legislației în vigoare, „orele suplimentare nu pot fi plătite, se compensează cu zile libere. Este interdicție legală. (...) Sistemul de salarizare este puțin nedrept din mai multe considerente”, a mai spus acesta.

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.