ACTUALITATE 25 februarie 2021

Managerul SJU afirmă că şi personalul administrativ din spitale ar fi trebuit recompensat cu stimulentul de COVID-19

de Agerpres | 1352 vizualizări

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat miercuri, cu prilejul unui bilanţ făcut la un an de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, că din păcate, nu a fost recompensată în mod echitabil munca tuturor angajaţilor din sistemul sanitar.

Acesta a menţionat că, spre deosebire de cadrele medicale, personalul administrativ nu a beneficiat de sporuri şi stimulente financiare, deşi a jucat, de asemenea, un rol important în sistem.

„Am muncit foarte mult, mai ales în ultima perioadă şi câteodată am simţit că din punct de vedere legislativ (...) nu a fost recunoscută în mod echitabil munca colegilor mei. Şi mă refer acum la categoria de sporuri şi la categoria de stimulente financiare care au fost acordate în această perioadă în mod, încă o dată spun, cred eu şi zic eu şi susţin acest punct de vedere, în mod inechitabil. Doar pentru partea medicală a angajaţilor spitalului, în timp părţile administrative au fost lăsate de o parte, ca şi cum această activitate administrativă nu ar fi fost importantă“, a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a argumentat că şi munca instalatorului sau a electricianului care se ocupă de reţeaua electircă de la Terapie Intensivă a fost importantă în efortul de tratare a pacienţilor cu COVID-19 şi ar fi trebuit şi ei recompensaţi cu bonusul respectiv.

„Şi daţi-mi voie să dau aici un exemplu: munca instalatorului care trebuie să desfunde o ţeavă, să rezolve o problemă de încălzire în zona COVID sau electricianul care trebuie să rezolve o problemă apărută la reţeaua de electrică în Terapie Intensivă COVID este la fel de importantă din punctul de vedere al însănătoşirii pacientului ca şi activitatea medicului, ca şi activitatea asistentului sau activitatea infirmierei. Partea administrativă, la care mă refer, a fost lăsată în afară din categoria stimulentelor“, a mai spus managerul SJU din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.