ACTUALITATE 22 aprilie 2009

Mâine are loc la Sfântu-Gheorghe Bursa generală a locurilor de muncă

de Covasna Media | 546 vizualizări
Bursa generală a locurilor de muncă organizată mâine dimineaţa de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Covasna (AJOFM) oferă în jur de 160 de locuri de muncă, cele mai multe în domeniul confecţiilor textile.

Până ieri, doar 27 din cele 470 de firme covăsnene invitate să participe la Bursă răspunseseră afirmativ invitaţiei, totalul locurilor de muncă oferite de acestea fiind de 159. Directorul AJOFM, Kelemen Tibor, apreciază că angajatorii nu au curajul încă să se lanseze în angajări, ci sunt în expectativă, sunt precauţi şi testează piaţa forţei de muncă, însă se estimează ca spre sfârşitul lunii să existe o clarificare asupra opţiunilor şi posibilităţilor de

Bursa generală a locurilor de muncă organizată mâine dimineaţa de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Covasna (AJOFM) oferă în jur de 160 de locuri de muncă, cele mai multe în domeniul confecţiilor textile.

Până ieri, doar 27 din cele 470 de firme covăsnene invitate să participe la Bursă răspunseseră afirmativ invitaţiei, totalul locurilor de muncă oferite de acestea fiind de 159.

Directorul AJOFM, Kelemen Tibor, apreciază că angajatorii nu au curajul încă să se lanseze în angajări, ci sunt în expectativă, sunt precauţi şi testează piaţa forţei de muncă, însă se estimează ca spre sfârşitul lunii să existe o clarificare asupra opţiunilor şi posibilităţilor de angajare. La bursele similare anterioare numărul locurilor de muncă ajungea la 5-600 de posturi, în diverse domenii.

„Nu s-a dat încă drumul la angajări, se aşteaptă subvenţiile de salarizare, în plus afirmaţia privind creşterea salariului minim îi nelinişteşte, mulţi au semnalat că stau prost cu fondurile, nu cu personalul”, a afirmat directorul AJOFM. În aceste condiţii se apreciază că şi angajările în urma bursei vor fi reţinute, angajatorii fiind interesaţi să ia pulsul pieţei.

Directorul AJOFM a subliniat că au făcut demersuri ca toate persoanele aflate în evidenţă să participe la bursa locurilor de muncă, în speranţa că vor găsi ceva de lucru.

„Bursa vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a absolvenţilor respectiv a tinerilor proveniţi din centrele de plasament ca grup cu risc de excluziune socială, să participe la bursă pentru a-şi putea găsi un loc de muncă, a beneficia de cursuri de calificare gratuite, de consiliere, pentru începerea unei afaceri sau pentru a fi informate despre alte oportunităţi oferite de AJOFM Covasna”, a precizat Kelemen Tibor.

Din cele 159 de locuri de muncă oferite joi în Covasna, două sunt pentru studii superioare – inginer în construcţii civile şi auditor, iar cele mai multe sunt pentru confecţioneri textile, muncitori necalificaţi, în construcţii, ospătari, barmani şoferi şi altele.

Rata şomajului a ajuns în prezent în Covasna la peste 8%, cu aproximativ 7.500 de şomeri.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.