ACTUALITATE 16 februarie 2010

Mai puţine maşini cumpărate

de Covasna Media | 554 vizualizări
Peste 90% dintre maşinile cumpărate anul trecut sunt second hand 16feb2010-masiniCriza a atins judeţul şi în dorinţa sau posibilitatea oamenilor de a-şi achiziţiona o maşină în anul care s-a încheiat recent, sau cel puţin asta reiese din numărul înmatriculărilor efectuate în Covasna. Astfel, în anul 2009 în judeţul nostru au avut loc 16.834 de înmatriculări de autovehicule, cu aproape 5.000 mai puţine decât cu un an înainte, dovadă că oamenii au mai puţini bani sau sunt mai precauţi când vine

Peste 90% dintre maşinile cumpărate anul trecut sunt second hand

16feb2010-masiniCriza a atins judeţul şi în dorinţa sau posibilitatea oamenilor de a-şi achiziţiona o maşină în anul care s-a încheiat recent, sau cel puţin asta reiese din numărul înmatriculărilor efectuate în Covasna.

Astfel, în anul 2009 în judeţul nostru au avut loc 16.834 de înmatriculări de autovehicule, cu aproape 5.000 mai puţine decât cu un an înainte, dovadă că oamenii au mai puţini bani sau sunt mai precauţi când vine vorba despre investiţii mai mari. Şi cele care s-au cumpărat sunt însă majoritatea la mâna a doua.

Comisarul şef Eugen Deaconu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, apreciază că din totalul înmatriculărilor de anul trecut din judeţ, peste 90% sunt maşini second hand.

Cel puţin la capitolul maşini, în prima lună a acestui an covăsnenii dau însă semne de revenire pe piaţă, dacă ne gândim că în acest an au fost înmatriculate deja 966 de maşini, faţă de 807 în acelaşi interval de anul trecut.

În ceea ce priveşte parcul auto al judeţului, acesta numără în prezent 59.057 de autovehicule, iar ca număr de deţinători de permise auto avem 40.713, deci cam 20% din populaţia judeţului are carnet.

Carnetul de şofer - tot mai greu de obţinut

Chiar dacă maşini mai apar, obţinerea carnetului de şofer de către unii candidaţi este o adevărată provocare şi procentul de promovare este unul slab şi în acest an. Astfel, din 14.078 de candidaţi examinaţi anul trecut, doar puţin peste 3.000 au fost admişi, procentul de promovabilitate fiind de cca 21%.

„Majoritatea sunt respinşi la teorie. Poate este vorba şi de şcoala de şoferi, şi de elev, nu ştiu care e problema”, a spus Deaconu. În acest an, din cei 1.220 de candidaţi înscrişi, au fost admişi 265.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.